joi, 19 aprilie 2018

Placinta cu dovleac si nuca


Zilele trecute am tăiat ultimul dovleac plăcintar, ascuns prin cămară de astă toamnă. Era cam mărişor de felul lui şi trebuia valorificat imediat, că dădea ceva semne că se va strica. Aşa că, m-am hărnicit şi am copt o plăcintă delicioasă, în care am pus si miez de nucă pentru un plus de savoare (dar şi pentru-că aveam rătăcit prin debara ceva nucă măcinată de la sfinţi).


Ingrediente:

800 gr dovleac,
200 gr nucă măcinată,
1 lingurita scortisoara,
5 linguri miere de albine,
2-3 linguri ulei,
esenţă migdale,

1 aluat foietaj,
1 ou pentru uns


Preparare:

Dăm dovleacul prin răzătoarea mică, apoi îl călim în cele 2 linguri de ulei.
Oprim focul şi lăsăm să se răcorească puţin.

Adăugăm scorţişoara, mierea de albine şi nuca şi amestecam.

Întindem foaia de aluat şi punem un strat generos de umplutură de dovleac, după care o rulăm.

Ungem plăcinta cu oul bătut / cu ulei (pentru versiunea de post) şi o aşezăm în tava .

Dăm la cuptorul încins în prealabil, pentru 45-50 minute.


Lăsăm să se răcească puţin după care o tăiem felii şi o savurăm.



Un comentariu:

Maria spunea...

Arata delicios ! :)

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...