Zilele trecute am tăiat ultimul dovleac plăcintar, ascuns
prin cămară de astă toamnă. Era cam mărişor de felul lui şi trebuia valorificat
imediat, că dădea ceva semne că se va strica. Aşa că, m-am hărnicit şi am copt
o plăcintă delicioasă, în care am pus si miez de nucă pentru un plus de savoare
(dar şi pentru-că aveam rătăcit prin debara ceva nucă măcinată de la sfinţi).
Ingrediente:
800 gr dovleac,
200 gr nucă măcinată,
1 lingurita scortisoara,
5 linguri miere de albine,
2-3 linguri ulei,
esenţă migdale,
1 aluat foietaj,
1 ou pentru uns
Preparare:
Dăm dovleacul prin răzătoarea mică, apoi îl călim în cele
2 linguri de ulei.
Oprim focul şi lăsăm să se răcorească puţin.
Adăugăm scorţişoara, mierea de albine şi nuca şi
amestecam.
Întindem foaia de aluat şi punem un strat generos de umplutură
de dovleac, după care o rulăm.
Ungem plăcinta cu oul bătut / cu ulei (pentru versiunea
de post) şi o aşezăm în tava .
Dăm la cuptorul încins în prealabil, pentru 45-50 minute.
Lăsăm să se răcească puţin după care o tăiem felii şi o
savurăm.
Un comentariu:
Arata delicios ! :)
Trimiteți un comentariu