vineri, 5 august 2011

Piept de curcan cu castraveti la cuptor

Va aduceti aminte puii aia de cucan ....pe care vi-i aratam in primavara??? Daaa, astia de AICI....Ei bine , au crescut si acum au peste 15 kg, asa ca incet incet devin ....friptura !!!!!! Iar acum o sa va prezint o reteta de piept de curcan (bine, s-a ratacit si o bucata de aripa pe acolo, dar asta e) cu castraveti , la cuptor, in vas de lut. Extrem de simplu si delicios !!!!


Ingrediente:
500 gr piept de curcan ,
4-5 castraveti proaspeti,
4-5 cartofi,
200 gr ciuperci,
1 capatana usturoi,
1 ceapa,
condimente.

Preparare:
Se fierbe carnea de curcan cam 20-25 minute, apoi se se aseaza in vasul roman.
Se adauga castravetii, cartofii, ciupercile taiate cubulete. Ceapa si usturoiul se taie marunt, se adauga peste celelalte ingrediente, se condimenteaza dupa gust, se adauga 3 linguri ulei si un pahar apa si se da la cuptor.
Dupa aproximativ 1 ora ar trebui sa fie gata. Castravetii ii vor da un gust si o savoare deosebita !!!! Merita incercat !!!
Pofta buna !!!!


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...