Iahnie de fasole

 E miercuri. E post. Iuhuuuuuuuuuuuuu !!!!! Azi mancam iahnie de fasole sau fasole babuta sau fasole mestecate ....cum vreti sa le spuneti !!!!!! Dar asta vom manca :D
Ingrediente:
500 gr fasole fiarta sau din conserva
cateva linguri de ulei
sare, piper
boia de ardei (optional)
 1 ceapa mare, calita,
3-4 catei de usturoi

Preparare:
 Fasolea se fierbe cu ceva legume (morcov, ceapa, pastarnac) sau se cumpara gata fiarta. Se strecoara si se pune intr-un vas adanc unde se sfarama cu furculita sau cu blenderul vertical. Se adauga ulei, cate putin, amestecand cu o lingura de lemn de data asta, pana cand capata consistenta dorita.
Daca este prea uscata se poate pune putina zeama in care a fiert fasolea.
Se condimenteaza cu sare si piper si se presara boia.
 Cui ii place, poate sa caleasca niste ceapa taiata solzisori si sa adauge in /pe fasolea batuta.
Pentru un gust exceptional, recomand si putin usturoi pisat .
Pofta buna !!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor