Pulpe de pui cu portocale si menta

Dupa o absenta cam mare (pentru mine, ca nu stiu daca altcineva mi-a simtit lipsa :P ) , absenta motivata de altfel, de unele "probleme de familie", revin cu o reteta savurata de sotul din dotare, care mai nou se crede Alex Velea, si-mi tot repeta "de acum o sa mananc doar orez si carne de pui...piept daca se poate :)) ". Ete fas ca nu se poate :D !!!

Ingrediente:
6 pulpe superioare de pui 
2 portocale
o legatura de menta verde
2 crengute de rozmarin proaspat
o lingurita cimbru uscat
o lingura de otet balsamic
ulei de masline
o lingura de boabe de piper multicolor 
2 linguri de miere
ulei de masline
piper de Cayenne (optional)
seminte de anason
coriandru, scortisoara, nucsoara, cuisoare
1 catel de usturoi 
1 ardei iute
sare
Preparare:
Stoarcem o portocala intr-un vas. Adaugam 2 linguri de ulei de maline si o lingura cu varf de miere, apoi presaram ardeiul iute tocat. Macinam o lingura de boabe de piper multicolor si un sfert de lingurita de seminte de anason in mojar, pe care ulterior le adaugam in marinata. Adaugam si cateva frunze de rozmarin. Presaram un varf de cutit de piper Cayenne si adaugam usturoil taiat felii subtiri. Adaugam o lingura de otet balsamic si cateva crengute de cimbru citron. Tocam jumatate de legatura de menta verde. Adaugati o cescuta de apa si amestecati bine.
Intr-un vas termorezistent punem 4 linguri de ulei, asezam pulpele si apoi turnam marinata. Deasupra razuim putina coaja de portocala direct peste pulpe. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la frigider timp de 2 ore.
Incingem cuptorul la 180 de grade si apoi introducem vasul in cuptor, timp de 45-60 de minute. Intre timp, stoarcem si cealalta portocala si amestecam sucul cu o lingura de miere. Dupa cele 45-60 minute se scoate folia si se ung pulpele cu sosul pentru a obtine o crusta dulce-picanta.
Decoram cu felii proaspete de portocala si frunze de menta si servim alaturi de orez fiert.








Comentarii

Alice a spus…
:)) dragul de el

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei