luni, 6 august 2012

Oracolul din Stambul


     Multumesc Editurii ALL, din nou, pentru sansa de a citi o carte captivanta, care m-a facut sa nu dorm prea bine noptile, din dorinta de a citi povestea uluitoare a Eleonorei Cohen, o fetita cu o inteligenta extraordinara (care in zilele noastre ar fi fost numita "geniu"), dar a carei viata a fost presarata mai mult de tragedii decat de bucurii (asa cum ne dorim pentru copii nostri)
    Povestea incepe in Constanta (da, Constanta noastra...) si se termina in Stambul. Venirea pe lume a micutei este marcata de moartea mamei sale la nastere. Mai tarziu, intr-o "calatorie de afaceri" isi pierde si tatal, cel care i-a calauzit pasii si a facut tot posibilul sa-i asigure sansa de a invata cat mai mult, desi pentru acele vremuri era ceva neobisnuit ca un copil, si mai ales fetita/femeie sa deprinda tainele cititului, scrisului.
       Aflata in grija Beiului, dupa moartea tatalui, Eleonora, la numai noua ani, este pusa in situatia de a-si hotari destinul: fie ramane la curtea sultanului (cum a ajuns aici....hmmm, nu va dezvalui chiar tot) si devine sfatuitor de seama, fie va fi deportata...cu toate consecintele acestui fapt...Ce a ales Eleonora.........??? Veti afla citind !!!!
      Cartea, desi ilustreaza povestea unor vremuri de mult apuse, surprinde aspecte intalnite foarte des in vremurile noastre (matusa care refuza sa si creasca nepoata orfana, dar pe care o cauta cand afla ca e "celebra"......, slujitori care tradeaza pentru un "saculet cu galbeni".....Beiul care o creste pe Eleonora doar pentru a-si respecta cuvantul ...., razbunari politice....)
      In fine, va las pe voi sa descoperiti povestea impresionanta a micutei Eleonora, a carei viata a fost insotita de un stol de pupeze, pupeze care in final, cand micuta si-a ales destinul, au zburat fiecare in drumul sau.
      Va mai pot spune doar atat : mi-a placut atat de mult povestea, incat acum, biblioteca mea si-a intarit randurile si cu "Oracolul din Stambul"

7 comentarii:

Stefy spunea...

cum ajung la tine toate cartile astea interesante??:)

Monya spunea...

cu ajutorul celor de la Editura ALL :D

Stefy spunea...

vreau si eu....:P
ce trebuie sa fac???:)

Monya spunea...

Pe FB este un grup "valluntar"...urmaresti acolo ce carti sunt "in circuit" si la cine, apoi te inscrii pe lista de asteptare, citesti cartea (cand o primesti) si o dai mai departe celui inscris pe lista dupa tine. E campania "cartea calatoare" si sunt cateva carti care umbla prin tara si nu numai...iar la anul in aprilie se face public traseul cartilor......mie una mi place mult , ca mi a revenit pofta de citit si altceva in afara de carti de bebe sau pt munca. deja sunt la a 4 carte din campanie.

Stefy spunea...

te asteapta o leapsa la mine pe blog...daca nu o vrei nu e cu suparare!!:)

Monya spunea...

merg acum sa vad ce si cum :D

Unknown spunea...

ai o leapsa la mine pe blog daca vrei sa o faci!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...