vineri, 1 martie 2013

Domnisoara Einstein

Stiti ca particip la campania vALLuntar no.2 , nu ??? Doar v-am anuntat cu surle si trambite de campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA, campanie care , cu ajutorul vostru imi va aduce in dar un copacel !!!!!!

Dupa ce am studiat in amanunt oferta de carte de la All, m-am oprit pe Strada fictiunii si am ales-o pe "Domnisoara Einstein" de Philip Sington.

Povestea debuteaza cu gasirea unei femei pe jumătate dezbrăcată, aproape moartă, în pădurile de lângă Potsdam. Lângă ea se află niste hârtii despre o prelegere a profesorului Einstein.

Trebuie sa recunosc , ca am fost captivata inca de la primele pagini si datorita subiectului cu tenta de nebunie, descrierea  activitatii psihiatrice din acea vreme si datorita faptului ca sotul din dotare lucreaza intr-un spital de pshihiatrie si de multe ori am incercat sa inteleg ce se intampla cu mintea noastra, cand azi esti "perfect sanatos" si a doua zi te trezesti ca "nu-ti functioneaza toate rotitele".

Pe parcursul povestii, psihiatrul Martin Kirsch face o obsesie atat pentru frumusetea Drei E cat si din dorinta de a avea cu aceasta o relatie  in afara sferei profesor-student si constituie imboldul pentru o călătorie lungă si complexă de explorare a trecutului Mariyei, încercând să explice amnezia femeii si să-i confirme identitatea. 

O poveste captivanta pe care va las sa o descopiriti singuri, dar in acelasi timp  va rog ...........comentati, comentati, comentati !!!!!!

17 comentarii:

Kadia spunea...

Am fost foarte tentata sa o aleg pentru valluntar, dar tocmai citisem o recenzie care nu mi-a placut si am amanat-o pentru alta data, acum, sincera sa fiu, am devenit curioasa.

miki spunea...

E cea de-a doua carte aleasa in campania asta, insa, nu am citit-o inca. Sper s-o fac zilele astea sa postez si eu a doua recenzie, pentru ca pare o poveste tare interesanta.

Ada Angharad spunea...

Si eu am citit cartea tot in cadrul campaniei VoluntALL. A fost o lectura placuta, cu anumite episoade de suspans, insa previzibila inca din primele capitole.

Ely spunea...

Nu am citit aceasta carte dar auzisem de ea tot in cadrul campaniei. Trebuie sa recunosc ca e prima data cand citesc o recenzie a acestei carti si subiectul mi se pare foarte interesant.Mintea oamenilor mi se pare una dintre cele mai mari enigme.

Loredana spunea...

Pare interesanta!

iri spunea...

am citit mai multe recenzii la ea si pe bune ca incepe sa ma tenteze din ce in ce mai mult :)

Unknown spunea...

Pare interesanta :) Sper ca viitorul sa-mi ofere si mie niste timp pentru a ma relaxa cu o carte :)

Stefy spunea...

te invidiez ca inca mai gasesti timp pentru citit!!

aA spunea...

ma tenteaza tare mult cartea aceasta, e pe lista de achizitii, mai ales acum dupa ce am citit si recenzia ta :)

Lore spunea...

m ai facut curioasa, voi cauta si eu cartea :-*

Ştefana Cristina Czeller spunea...

Pare un roman pe gustul meu.

Voinea Alina spunea...

te invidiez ca inca mai ai timp pt citit!....bravo!!!!

Laura spunea...

Gata,este trecuta si pe lista mea cu urmatoarele carti de citit :D

Anonim spunea...

Pare o carte interesanta !! Poate o voi citi si eu candva .

Gabriela spunea...

felicitari pentru lecturi!nu stiu sincer cand mai gasesti timp....pe mine Tudor ma acapareaza total:)),pupici!

copilarim spunea...

Eu sunt curioasa daca exista sau nu vreun grad de inrudire... TRebuie sa o citesc

Cupcake Splendens spunea...

interesant,dar...bizara cartea

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...