luni, 18 martie 2013

Orez salbatic cu pipote si inimi

Si iata-ma din nou harnicutza (zic eu) la provocarea secreta a lunii lansata initial la Ama in bucatarie, si gazduita in aceasta luna de Laura&Mimmi @ Bucate pe alese, care mi-au dat la rasfoit blogul Poetei gurmande de la care am ales sa testez orezul cu pipote si inimi.

Recunosc ca nu am respectat pas cu pas reteta originala, insa nici nu m-am indepartat prea mult. Doar am mai calcat pe alaturi pe ici pe colo :P si am obtinut asta....
Dar sa va spun despre ce este vorba:

Ingrediente:
250 gr orez (eu am folosit orez salbatic),
500 gr pipote si inimi,
1 morcov,
1 ceapa mare (cat zilele de post),
1 ardei gras, rosu,
2 catei de usturoi (bine pisati)
150 gr arahide (prajite si picante),
3-4 linguri ulei de masline,
cateva fire de patrunjel verde,
2-3 felii de lamaie,
sare, piper, nucsoara.

Preparare:
 Intai si intai am spalat pipotele si inimile (vorba vine, ca ca am gasit vreo 3-4 inimi si in rest ...o mare de pipote. Eram destul de revoltata si bombaneam de zor ca nu-s proportiile egale chiar ma gandeam deja la protectia consumatorului, ca doar sunt cetatean european si am drepturi :)) .....) apoi le-am taiat in bucati mai mici (pipotele) iar inimile le-am crestat pe mijloc. Le-am pus la calit in uleiul incins.

Am taiat ceapa, ardeiul si morcovul cubulete, dupa care le-am adaugat la calit peste pipote si inimi. Am adaugat si arahidele sfaramate putin. Am mai lasat la calit vreo 3 minute dupa care am adaugat 500 ml apa calduta, am condimentat dupa gust, am acoperit si am lasat la fiert pana a scazut toata apa.

Intre timp am pus orezul la fiert . Cand au fost gata, am pus orezul peste pipote si toate cele din tigaie, am amestecat  si am oprit focul.

Am stors putina zeama de lamaie, am ornat cu patrunjel verde tocat marunt si am devorat cu pofta . 

Un deliciu !!!!!!!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Delicioasa mancare!!

Monya spunea...

Paula.....daaaaaaaaaa !!!!

Craita spunea...

Ma bucur ca v-a placut, reteta aceasta a ramas dupa testare printre preferatele noastre si o refacem destul de des:)

Monya spunea...

@ Craita...sigur va ramane si intre preferatele noastre, desi sotul initial a intrebat "ce-s astia melci?? " (asta din cauza ca am mai gatit si orez cu melci si lui nu i plac...molustele :))) )

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...