marți, 4 iunie 2013

Usturoi verde murat

Ziua de 1 iunie a venit cu mare taraboi: petreceri, baloane, jucarii, zumzete, spectacole cu prichindei si cu multa culoare si veselie pentru cei mici. Normal, ca doar a fost ziua lor. Pentru mine, care nu mai sunt copil decat in suflet, ziua de 1 iunie a venit cu  multe amintiri frumoase din copilarie. Clipe dulci si parfumate petrecute langa bunicii dragi care-mi suflau "in coarne" si-mi faceau toate mofturile (dupa posibilitatile erei comuniste bineinteles !). Si daca tot mi-am trezit la viata trairi intense , cu iz de copilarie, mi-am facut o pofta demult uitata : usturoi verde murat. Pfoaiii, ce-l mai cautam si devoram in copilarie, in camara bunicilor !! Una doua, ma gaseai cu nasu-n borcan rontaind capetele albe ale firelor de usturoi, pentru-ca DA  imi placea doar partea alba :))
Ingrediente:
usturoi verde (eu am avut vreo 40 fire)
1 l otet,
1,5 l apa,
boabe mustar,
3-4 foi dafin, 
2 lingurite sare,
4 linguri zahar.
Preparare :
Se curata usturoiu si se aseaza in borcane. Eu l-am taiat bucati pentru a fi mai usor de servit.
Intre timp, am amestecat apa cu otetul , sarea si zaharul si am pus la foc pana s-au topit (sarea si zaharul) dar fara a fierbe. 
Puteti pune amestecul si rece, dar in acest caz, timpul de asteptare e mai mare . Si in plus borcanul trebuie asezat intr-un loc insorit .
Am adaugat mirodeniile si am turnat peste usturoi . Am pus capacul la borcane si le-am asezat frumos in camara. Am asteptat vreo 2 zile , timp in care (trebuie sa marturisesc) , am tot dat tarcoale borcanelor sa vad daca nu e murat usturoiul. Deh, nerabdarea ma impingea groaznic !
 Se poate servi aproape la orice fel de mancare !!! 
Bine, acum nu exagerati ... cu o praji cu frisca chiar nu merge  !!!


3 comentarii:

stefy spunea...

si eu eram super fascinata de usuroiul asta, in copilarie!!!

Anonim spunea...

Grozav,am sa incerc si eu.

IJustLoveCreepers spunea...

Grozav! am sa incerc si eu

Reduceri masive in luna cadourilor doar pe Portokal.ro