marți, 4 iunie 2013

Usturoi verde murat

Ziua de 1 iunie a venit cu mare taraboi: petreceri, baloane, jucarii, zumzete, spectacole cu prichindei si cu multa culoare si veselie pentru cei mici. Normal, ca doar a fost ziua lor. Pentru mine, care nu mai sunt copil decat in suflet, ziua de 1 iunie a venit cu  multe amintiri frumoase din copilarie. Clipe dulci si parfumate petrecute langa bunicii dragi care-mi suflau "in coarne" si-mi faceau toate mofturile (dupa posibilitatile erei comuniste bineinteles !). Si daca tot mi-am trezit la viata trairi intense , cu iz de copilarie, mi-am facut o pofta demult uitata : usturoi verde murat. Pfoaiii, ce-l mai cautam si devoram in copilarie, in camara bunicilor !! Una doua, ma gaseai cu nasu-n borcan rontaind capetele albe ale firelor de usturoi, pentru-ca DA  imi placea doar partea alba :))
Ingrediente:
usturoi verde (eu am avut vreo 40 fire)
1 l otet,
1,5 l apa,
boabe mustar,
3-4 foi dafin, 
2 lingurite sare,
4 linguri zahar.
Preparare :
Se curata usturoiu si se aseaza in borcane. Eu l-am taiat bucati pentru a fi mai usor de servit.
Intre timp, am amestecat apa cu otetul , sarea si zaharul si am pus la foc pana s-au topit (sarea si zaharul) dar fara a fierbe. 
Puteti pune amestecul si rece, dar in acest caz, timpul de asteptare e mai mare . Si in plus borcanul trebuie asezat intr-un loc insorit .
Am adaugat mirodeniile si am turnat peste usturoi . Am pus capacul la borcane si le-am asezat frumos in camara. Am asteptat vreo 2 zile , timp in care (trebuie sa marturisesc) , am tot dat tarcoale borcanelor sa vad daca nu e murat usturoiul. Deh, nerabdarea ma impingea groaznic !
 Se poate servi aproape la orice fel de mancare !!! 
Bine, acum nu exagerati ... cu o praji cu frisca chiar nu merge  !!!


3 comentarii:

stefy spunea...

si eu eram super fascinata de usuroiul asta, in copilarie!!!

Anonim spunea...

Grozav,am sa incerc si eu.

IJustLoveCreepers spunea...

Grozav! am sa incerc si eu