vineri, 16 august 2013

Inghetata de afine

Iubesc inghetata !! Indiferent de-i vara, ce-i iarna !! Pur si simplu o iubesc...mai ales pe cea de fructe. 
Iubesc movul ala inchis, superb !!! 
Fructele de padure, mai exact cele efectiv culese din salbaticie, mi se par interesante, atragatoare.
Ei bine la Provocarea secreta a lunii august,  Elena - gazda provocarii, mi-a repartizat un blog, mai exact cel patronat moammaaa ce pompos suna de Iulia Paula Gafitescu, care m-a ajutat sa imbin intr-o singura reteta tot ce iubesc (inghetata, mov, fructe) . 
Ingrediente:
400 gr afine
200 ml lapte
100 gr lapte praf
50 gr zahar
200 ml frisca
1 lingurita zahar vanilat

Preparare:
Desi de data asta, am zis ca respect retata cap coada, n-am reusit asa ca am renuntat la caramel. Si asta doar pentru-ca efectiv am uitat de el.
Intai am curatat afinele de codite si de frunzulite . Le-am spalat si le-am lasat la scurs.
Intre timp am amestecat laptele praf cu laptele de vacuta, invartind de zor si cu spor pana n-am mai vazut nici urma de cocolos.
Am batut frisca spuma (nu exagerat de tare, dar cat de cat rezistenta )  si am adaugat si zaharul (si cel "normal" si cel vanilat) .
In amestecul de lapte am adaugat afinele si am omogenizat. Am adaugat frisca si am omogenizat din nou.
Am pus totul in formele de inghetata (de fapt in pahare de plastic si din paie de suc am improvizat codite) si am dat la congelator.
La servire, daca doriti sa le scoateti din pahare, el scufundati cateva secunde in apa fierbinte si ies imediat .
 Pentru cei mici am servit-o in cestile de la setul de ceai pt.papusi .

Si toata lumea a fost incantata.












3 comentarii:

Unknown spunea...

Ce frumoasa culoare are, mi s-a facut dor de ea :D Sper ca v-a placut!

Monya spunea...

A fost delicioasa !!! Multumim de reteta !!
De culoare nici nu mai spun ...dementiala. Si gustul ..pe masura.
Si in plus am lasat-o la sami dezghetat si i-am dat si marmotei din dotare. "o fo buuun mami" a fost rasplata !!

CamiB spunea...

Pot mari cantitatea de lapte de vaca si scoate laptele praf din ecuatie?

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...