vineri, 31 ianuarie 2014

Provocarea week-end cu spor - editia februarie 2014

In decembrie 2013, Stefania  a lansat un nou proiect culinar   "weekend cu spor"  , o provocare de a gati si de a posta retete si in week end-uri, dar si pentru a cunoaste noi bloguri, de a lega noi prietenii , fie ele si virtuale.

Ideea e simpla, si asa cum am mai spus, eu cred ca se potriveste ca o manusa multora dintre noi, carora viata agitata, timpul scurt si muulte alte probleme, nu ne ofera ocazia de a gati si mai ales de a ne lauda cu rodul muncii.

Cel putin, pentru mine, iarna e un cosmar din punctul asta de vedere: ajung tarziu acasa , e intuneric , nu mai am lumina naturala pentru fotografii. Iar cea de la bec...e...."biiip". Asa ca-mi fac planuri de luni-vineri, meniuri, iar ma razgandesc si tot asa, iar sambata si duminica pregatesc 2-3 feluri de mancare, le pozez(chiar de urla barbatu` din dotare ca el crapa de foame si mie-mi arde de poze)  in fel si chip (unele-mi ies, altele nu) si uite-asa am material "de studiu" pentru saptamana viitoare. :)

Daaar (ca sa nu ma lungesc cu vorba si sa va plictisesc) treaba sta cam asa: gazda (adicatelea io) in primul week - end din luna, propune  in primul weekend din luna 3 categorii de retete, , iar participantii (adicatelea voi) trebuie sa posteze (unde vor ei - pe blog, FB, etc., etc.) o singura reteta din una din categoriile propuse  in celelalte week-enduri din luna respectiva. Simplu, huh?? Perfect !! Deci luna asta va fi o avalansa de retete, nu-i asa??

Mai multe detalii aici...facebook-weekend cu spor-regulament.

Inainte de a trece la treaba si de a va dezvalui ingredientele, voi face o scurta retrospectiva (pentru-ca provocarea e abia la inceput) a lunilor trecute. Asadar.....tananaaaa....

In decembrie 2013-  Stefyharnicutza a ales branza de vaci si prajituri pentru Mos Craciun
In ianuarie 2014  - Lliligospodini ne-a provocat sa gatim cu carne sau produse de patiserie (pentru pachetelul de la scoala)

Iar acum, in luna februarie 2014 declarata luna iubirii , io va propun sa gatiti

Retete cu legume

Retete de aluaturi dulci /sarate



Sper sa va fie pe plac si va astept cu drag retetele  fie pe Facebook, fie cu link intr-un comentariu la aceasta postare, fie pe mail, la adresa monica.horoiu@yahoo.com !!

Luv u all !!!!


6 comentarii:

Stefy spunea...

imi plac temele foarte mult, cu atat mai mult cu cat prima alegere ne indruma sa gatim cat mai sanatos!!!

Unknown spunea...

si mie imi place ceea ce ai ales ...foarte buna alegere

Monya spunea...

Stefy, aura...ma bucur ca va sunt pe plac temele/ingredientele. va astept cu retete, in acest caz :)

Monya spunea...

Stefy, aura...ma bucur ca va sunt pe plac temele/ingredientele. va astept cu retete, in acest caz :)

adnia spunea...

imi place provocarea! incerc sa ma incadrez cat pot de bine!

Monya spunea...

adnia, te astept cu drag !!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...