vineri, 14 februarie 2014

Inimi de pui si mamaliga in sos de rosii cu rozmarin şi "my funny valentine"


Cu acest preparat particip la proiectul “My Funny Valentine” initiat de Didi pe grupul “Bloggeri culinari” care numara 162 membri (spre finalul postarii gasiti lista participantilor la acest proiect, in ordinea inscrierii).

TEMA proiectului: Retete corecte ale unor preparate gustoase dar care sa parodieze subtil sarbatoarea comerciala importata "Valentine's Day". 

Toti participantii vor posta  retetele lor, azi 14.02.2014, in intervalul orar 00.01-24.00 ( motivat de faptul ca e greu sa impui o ora fixa tuturor).



Pentru a ma incadra in tema mi-am stors creierii ceva vreme, dovada fiind si ultimul neuron decedat la datorie. Ce sa fac, cum sa fac...Pffiuuu , grea treaba. Ba chiar m-am si intrebat , eu pe mine, de cateva ori "cine m-o fi pus sa ma inscriu la acest proiect?" Am avut si o tentativa de renuntare, dar am infranat-o la timp. Dar...intr-o zi mi-a incoltit o idee. Creata, ce-i drept, dar incet incet a prins contur. Si asa am ajuns sa "reinventez" mamaliga si inimile de pui cu sos. Le-am preparat dupa aceeasi reteta , dar in loc sa le trantesc gramada pe farfurie, le-am dat straie de gala si aer festiv. Un fel de Cenusareasa  devenita printesa la bal, cu trasura din dovleac. Ei, ce ziceti?? Mi-a reusit?


Ingrediente:

pt.mamaliga:
300 ml apa,
150 gr faina porumb (mălai),
sare.

200 gr inimi pui,
sare, piper,

100 gr roşii întregi decojite, în suc de rosii,
1 linguriţă ghimbir proaspat, ras,

rozmarin verde,

ardei iute proaspăt măcinat.



Preparare:

Intai de toate am facut mamaliga.
Am pus 300 ml apa la fiert in ceaunul de tuci. Am adaugat un praf de sare, după care am presărat putina făină (cam o linguriţă). Pe cuvânt dacă ştiu de ce, dar aşa am vazut ca face mama mămăliga dintotdeauna. Si daca ea presară faină, e clar că ştie de ce. 
Cand a inceput sa clocoteasca apa, am adaugat faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase sau pentru a le sfarâma, in cazul în care s-au format.. Dam focul la mic si lasam la fiert cam 10-15 minute.
Am rasturnat mamaliga intr-o sticla de plastic pentru a-mi fi mai usor la taiat in forma dorita.

Cat s-a racit mamaliga, am curatat inimile de pui si le-am despicat in jumatate (dar nu de tot, ci pana la jumatate  - sper ca ati inteles ce-am vrut sa spun). Le-am prajit in tigaie cu 2 linguri de ulei si asezonate cu sare si piper alb.

Cat priveste sosul, am incins o tigaie si am pus rosiile intregi pe care le-am sfaramat cu o furculita. Le-am "calit" cam 5 minute cu putin ghimbir proaspat dat prin razatoare. Si bineinteles asezonate cu sare de mare(ca roz, de himalaya n-am gasit inca, desi tare mi-ar placea sa o incerc).

După ce s-a răcit mamaliga, am rasturnat-o pe un fund. Am decupat o inima din hartie cerata. Am asezat-o deasupta "turnului" din mamaliga, si am decupat cu atentie cu un cutit, pana am obtinut turnul-inima. Apoi l-am feliat cu un cutit cu lama umezita, inimi, la felie , cam de 1 deget grosime.

Am trecut la asezarea pe farfurie.

Ehehee, acum incepe distractia. Da-le tu aer festiv de sarbatoare a iubirii. :)) Provocare mi-a trebuit, provocare am.

 Am asezat un strat gros de sos de rosii, in care am scaldat inimile de mamaliga. Langa ele am asezat inimile de pui si crengutele de rozmarin. Am asezonat cu ardei iute, rosu, proaspat macinat.

Si asa a luat nastere "my funny valentine" !!


PS. Nu-i asa ca trandafirul v-a luat ochii? N-a eclipsat el totul ?? :)) 



Si acum....lista ~~~ ta-na-naa-naaaaaaa !!! Va invit sa-i vizitati si sa vedeti cu ochisorii vostri ce minunatii au pregatit.
1.  Didi Food Design
2.  Lucian Food and Beyond
3.   Brandusa Cooking with my soul
4.  Andreea Mohorea Retete ABC
5.  Aura Carolina Popa Bucataria Aurei
6.  Adriana Lucia Mara Dragostea in bucate
7.  Andreea Denisa - Dea's Cakes
8.  Daiana si Cosmin Simplu si bun
9. Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri
10. Alexandra Butnari  Gustolandia      
11. Dia Daria Retetele mele dragi
12. Claudia Lecturi si Arome
13. Mihaela  Voguisine
14. Ioana Tone Pasiune si culoare
15. Oana Igretiu: Savori urbane
16. Lili Liliana: Cu Lili in bucatarie
17. Cerasela Badr El-Din: Safron and Dates
18. Monica Horoiu - Monya's...!!!
19. Iancu Lubita- Cu Lulu in bucatarie
20. Iuliana Miu Cartea de bucate aromate
21. Iuliana Florentina Avram  Retete fel de fel
22. Alice Ciobanu Tara bucatelor
23. Paula Gafitescu: Enjoy Dessert!
24. Geta Cipaianu Pansy's recipe
25. Simona  Alison's Trials
26. Iolanda si Georgiana Voinea sisterskitchen
27. Mihaela Sava LaPrajiturela

9 comentarii:

Andreea-Denisa spunea...

Ce prezentare frumoasa!!

Monya spunea...

Multumesc.

Unknown spunea...

O mamaliguta care indragosteste..o idee geniala

Monya spunea...

Multumesc Aura.

Didi spunea...

Felicitari pt preparat si prezentare!
Te rog sa verifici toate linkurile. La mine, Didi, cu blogul Food Design este liput un link incorect: acesta este linkul corect http://dulceiutesarat.wordpress.com/2014/02/13/salata-de-boeuf/
Multumesc!

Monya spunea...

Multumesc. Corectez imediat si link ul

coco spunea...

super! imi place!

Monya spunea...

multumesc. :)

Livia spunea...

Buna, Mony! :) Sunt in campanie de recuperare de link-uri. Te rog, cand ai timp, sa inlocuiesti in acest proiect la Didi Food Design, link-ul vechi care nu mai este valabil, cu acesta: http://rouavision.ro/2014/02/13/salata-de-boeuf/ (blogul fiind golit de continut de cand m-am mutat pe domeniu). Iti
multumesc mult! Sper sa ne mai intalnim si la alte proiecte. Te mai rog sa verifici daca nu l-a reformatat la upgrade. Fetele mi-au zis ca de 2-3 ori au
salvat pana sa apara valid. Imi pare rau pentru neplaceri si pentru ca te retin. Multumesc! Livia aka Didi

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...