luni, 24 februarie 2014

Mix de salata cu nuci si bacon

Nooo, am constatat ca-s fixista. De cele mai multe ori. Cum asa??? Pai pentru a ma opri la salata asta, am smotocit Panseluta petala cu petala. Ba si frunzele. Chiar si codita am intors-o pe toate partile. Si credeti-ma ca are niste retete...miaaaammmmiiii. Poti sa fii giftuit de mancare ca tot ti se face foame. Pan` aici nimic iesit din comun. E normal sa cauti , sa alegi, sa-ti cunosti cat mai bine noul prieten "virtual"(eu inca sper ca la un moment dat voi avea ocazia sa va cunosc si "live") . Daaaar, dupa ce mi-am ales reteta, mi-am facut lista de cumparaturi si planul de atac. Si da-i si colinda magazine, piete , marketuri... Pfff, voi stiti ce greu e sa gasesti o salata creata in aceasta perioada a anului??? OMG !!! Barbatu` din dotare mi-a zis ca "nu-s cu toate acasa, ce, nu pot cumpara o salata , doar tot verdeata e". Am incercat eu sa-i explic ca si verdeturile sunt diferite precum femeile: una blonda , alta bruneta, una creata, una dreapta, fiecare are farmecul ei...dar...discutia noastra despre salata s-a terminat invariabil cu replica "tot o buruiana e, ce mai conteaza ca e creata, dreapta sau mai stiu eu cum." Si cu toate fixurile mele, tot n-am gasit. Pana la urma m-am descurcat cu ce-am gasit, si iata ce a iesit. :)

Ingrediente:
1 salata creata spunea reteta originala, eu am avut un mix de salate (n-am gasit domle` salata creata),
1 ceapa rosie taiata solzisori
4 catei de usturoi zdrobiti, la astia am renuntat, ca plodului din dotare "nu-i pace, e ute" 
6 felii de bacon, taiate fasiute,
3 felii de paine pentru crutoane, si la astea am renuntat, tot din motivele enuntate mai sus, 
1 lingura de mustar dijon,
4 linguri de ulei de masline,
2 linguri de otet din vin, 
o mana de nuci maruntite grosier,
sare, piper

Preparare:
Mai sus am redat reteta cu toate ingredientele "originale", insa, am adaptat-o putin , ca unii membrii ai familiei "e mofturosi" . Si atunci, ne conformam. Dar a fost delicioasa. Si sunt sigura ca varianta cu crutoane usturoiate e si mai delicioasa. Cand o sa gasesc salata creata, o sa o incerc din nou, cu siguranta.

Am taiat baconul in fasii subtiri si l-am prajit cateva minute. Fara ulei, ca lasa el. Cand s-a rumenit frumos, l-am dat deoparte pe un prosop de hartie, si am pus la prajit miezul de nuca.

Am facut sosul,  vinegreta adicatelea, amestecand mustarul cu otetul si apoi adaugand uleiul cate putin,ca la maioneza, sa se emulsioneze amestecul.

Am amestecat salata cu sosul, baconul si nucile prajite. Am condimentat cu sare si piper.

Am servit alaturi de cartofi copti si parjoale din carne de vita si bureti. O nebunie.


 Bon apetit. Luv u all !!!
Va sfatuiesc sa o incercati. merita.


Luna aceasta am fost in vizita la  Pansy in bucatarie  de unde am furat o salata creata cu nuci . 
Din pacate, vizita a fost doar virtuala, la comanda bucatarului sef din aceasta luna, Paula, in cadrul Provocarii secrete.

2 comentarii:

pansy spunea...

Bravo Monica ! Asta e si ideea zic eu.Pornesti de la o reteta care iti face cu ochiul si o adaptezi gusturilor proprii .

Monya spunea...

Multumesc. :)

Asa cred si eu, si cam asa am facut la toate provocarile , am mai schimbat/adaptat putin reteta.

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...