vineri, 5 septembrie 2014

Paine cu branza sarata, impletita in 6



Ingrediente:

500 gr faina,
250 ml lapte,
50 ml ulei de masline,
1 lingurita zahar,
1 lingurita de sare,
25 gr drojdie proaspata ,
4 oua,
200 gr branza sarata (cas, telemea, cascaval...orice va place).

pt. uns:
1 ou



Preparare:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut .

Intr-un vas mai adanc punem ingredientele uscate ( faina, zaharul ,sarea). In mijloc, facem o adancitura si punem drojdia dizolvata in lapte, branza rasa /sfaramata si ouale. Incorporam ingredientele, adaugand uleiul putin cate putin. 

Framantam pana obtinem un aluat moale, neted si omogen pe care-l lasam la dospit pentru 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 6 parti egale, din care facem 6 cordoane / snururi . Impletim cele 6 snururi de aluat dupa tehnica Laurei , formand astefel painea.

Asezam painea frumos in tava  unde in prealabil am pus hartie de copt si o lasam sa dospeasca inca 30 de minute.

Inainte de a baga painea la cuptorul incins in prealabil ,o ungem pe deasupra cu oul batut cu 1 lingurita de ulei si presaram seminte /mac (daca va plac)

Lasam la copt pentru aproximativ 30-40 minute (pana se rumeneste frumos).

Aceasta reteta merge la Provocarea "week-end cu spor" lansata de Stefania si gazduita in aceasta luna de Aura care ne-a dat ca si teme de gatit retele sarate, dulci sau cu paste. Eu am ales sa ma delectez cu o paine impletita cu branza , delicioasa si aspectuoasa. Am schimbat putin modul de preparare, fata de reteta-mama, adica am pus branza in aluat si nu am invelit branza-n aluat. Dar cred ca Aura nu se supara, ca pana la urma asta e si scopul provocarii: sa descoperim retete noi, sa le pregatim si eventual sa punem si amprenta noastra. 



5 comentarii:

Unknown spunea...

Frumoasa paine ai facut, pufoasa si bine rumenita!

Cristina's World spunea...

Soro, cata rabdare ai avut sa impletesti painea!!! Foarte frumos arata ♥

Monya spunea...

Paula...multumesc. <3

Monya spunea...

Cristina...sa stii ca impletitul a fost cea mai simpla parte , odata ce m-am prins cum functioaneaza. Ca am despletit-o de cateva ori :D. Mai greu a fost sa mi fac "snururile " :)

Stefy spunea...

trebuie sa vin la tine sa ma inveti sa impletesc painea!! :)

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...