Pentru provocarea "week-end cu spor" de iulie, am ales sa pregatesc musacaua Laurei care ne este gazda luna aceasta.
Intrucat iubim sau cel putin eu dovleceii la noi se regasesc frecvent in meniu, cel putin in aceasta perioada a anului, asa ca , am facut mici modificari la reteta Laurei si am adaptat-o la gustul nostru. Mai exact am inlocuit cartofii cu dovlecei si-am renuntat la cascaval.
Ingrediente:
500 gr carne tocata pui,
2 dovlecei,
1 ceapa,
4 oua,
2 linguri smantana,
4 fire marar verde,
sare, piper,
Preparare:
Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute impreuna cu carnea.
Adaugam mararul tocat , un ou si condimentam dupa gust.
Intre timp feliem dovleceii si-i prajim in doua linguri de ulei.
Intr-un vas yena asezam un strat de dovlecei apoi un strat de carne. Continuam cu un nou strat de dovlecei si carne si incheiem cu un strat dedovlecei.
Turnam cele 3 oua batute cu smantana si dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.
S-aveti pofta !
Un comentariu:
Imi place foarte mult ideea cu dovlecei. Multumesc pentru reteta!
Trimiteți un comentariu