joi, 30 iunie 2016

Sufleu de dovlecei


Sunt sigura ca fiecare dintre noi a fost curios sa incerce macar o data o mancare cu dovlecei, indiferent care ar fi aceasta. 
Nu cred ca nu v-a ramas macar o data un dovlecel ratacit prin camara si sa-l tot impingeti de colo colo fara a sti ce sa faceti cu el. Ei bine acest sufleu sau soufle e o idee buna si gustoasa.


 Ingrediente:

2 dovlecei, 
4 oua, 
1 ceapa, 
2 catei de usturoi, 
 cateva fire de marar si patrunjel verde, 
2 linguri faina grau, 
sare, piper, 



Preparare:

Spalam dovleceii apoi ii dam prin razatoare si-i stoarcem bine.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare , iar galbenusurile le adaugam peste dovlecei.

Tocam marunt ceapa si zdrobim cateii de usturoi dupa care le adaugam peste dovlecei.

Adaugam si verdeturile tocate marunt, cele doua linguri de faina, condimentam cu sare si piper si amestecam. 

La final incorporam albusurile batute spuma si omogenizam cu grija.

Punem compozitia intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins in prealabil. Lasam aproximativ 30-35 minute, dupa care scoatem si lasam la racit.

La inceput sufleul va fi umflat, dar se va lasa pe masura ce se raceste. E normal.

Poate fi servit si ca aperitiv.


S-aveti pofta !

3 comentarii:

Maria Udrea spunea...

Cat imi place reteta asta!
O voi incerca si eu, ca ador sufleurile!

Monica Horoiu spunea...

Maria, astept cu drag feed-back. Noua ne a placut mult. Cu siguranta o vom repeta.

stefy spunea...

Deliciosss!