Ingrediente:
1 dovlecel,
10 ciuperci,
1 cartof,
1 ou,
3 catei usturoi,
2 linguri faina,
sare, piper,
cateva fire marar verde
Preparare:
Curatam cartoful de coaja si-l fierbem, apoi il pasam ca pentru piure. Pentru a fierbe mai repede il putem taia cubulete.
Dovlecelul il dam prin razatoarea mica si-l scurgem bine de zeama, dupa care-l adaugam peste cartoful pasat.
Tocam marunt ciupercile si le adaugam peste dovlecel.
Adaugam oul, usturoil pisat si mararul. Condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam.
Presaram si cele 2 linguri de faina si omogenizam. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia mai adaugati putina faina.
Incepem sa modelam chiftelutele.
Luam putina compozitie cu lingura o trecemprin faina apoi o modelam in palme dandu-i forma dorita.
Eu am ales sa le fac rotunde, dar la fel de bine le putem face plate sau sub forma de bastonase.
Se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe un prosop de hartie care absoarbe surplusul de ulei.
Sunt absolut delicioase.
Pot fi servite atat calde cat si reci. Merg de minune cu un sos de usturoi sau cu salata de ardei copti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu