Sunt ani de cand prepar salatele de ardei copti in acest fel. Și mi se par mai gustoase, mai atractive din punct de vedere culinar.
Cățelul ăla de usturoi dă un plus de gust.
Ingrediente:
ardei (kapia și gras-galben),
sare, ulei, oțet,
2-3 căței de usturoi
Preparare:
Coacem ardeii apoi îi presărăm cu sare, mare, grunjoasa și-i lăsăm intr-un vas acoperiți câteva minute, după care i curățăm.
Pentru copt , atunci cand nu fac focul la gratar, eu aleg varianta coacerii in tigaia cu ulei. Dar la fel de bine pot fi copti si in tava, la cuptor, sau pe gratarul de aragaz.
După ce curățăm ardeii, adaugam ulei, otet și usturoiul zdrobit.
Amestecam, lasam cateva minute sa se întrepătrundă aromele (dacă rezistati tentației) si apoi servim .
Merg de minune ca garnitură pentru fripturi dar si cu alte legume.
Pot fi folosiți si în salate.
Aceasta retetă merge la Provocarea ”week-end cu spor” de august ,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu