Paste cu sos picant de vinete



Pentru provocarea "week-end cu spor"  de septembrie, am pregatit o delicioasa portie de paste cu sos picant de vinete , fix de la Lulu din bucatarie .


Ingrediente:

 un pachet paste (eu am ales tagliatelli),
1 vanata mare,
4-5 rosii medii,
1 lingurita boabe de coriandru
2 ardei iuti uscati / verzi 
125 gr masline verzi, feliate
cateva frunze de busuioc proaspat,
2-3 linguri ulei de masline
1 lingura otet sau dupa gust
100 gr parmezan ras /sau orice alt tip de branza va place la paste
sare, piper


Preparare:

Intai de toate ne ocupam de vanata.
O spalam, o feliem, apoi o taiem cubulete. Presaram putina sare si o lasam sa se odihneasca vreo 10 minute, timp in care ea va lasa niscaiva zeama (cred si eu dupa cate chinuri indura...taiata si apoi presarata cu sare...asta seamana a pedeapsa sau a tortura din vremea inchizitiei), iar noi pregatim restul ingredientelor pentru paste delicioase.

Zdrobim poabele de coriandru si ardeii iuti in mojar. Daca aveti ardei proaspeti ii curatati de samburi si-i tocati marunt.

Taiem si frunzele de busuioc.

Oparim cateva secunde rosiile, le decojim, apoi le taiem cubulete.

Incingen cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie si punem vinetele scurse de zeama, apoi restul ingredientelor, mai putin maslinele pe care le adaugam spre final.

Lasam la foc mic cateva minue, apoi adaugam otetul si maslinele. Mai dam un clocot si oprim focul.

Fierbem pastele , dupa instructiunile de pe cutie, in putina apa cu sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca), apoi le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.

Aranjam pastele pe farfurie si punem cateva linguri de sos deasupra, dupa care presaram si parmezan/branza rasa dupa gust.

 Daca renuntam la parmezan, avem o mancare de post super delicioasa.


S-aveti pofta !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei