Suntem in postul Pastelui si chiar daca nu respectam intocmai regulile crestinesti legatee de post, din cand in cand incercam ca macar miercurea si vinerea sa renuntam la carne, oua, lactate, asa ca ne alintam cu legume gatite-n fel si chip. Pentru azi ne-am delectat cu un mix de pastai si ciuperci, manjite cu niscaiva mujdei si o bucata mare de maliga rece ramasa de la friptura de ieri. Cum au fost?? Deeeelicioase.
Ingrediente:
200 gr ciuperci champinion (adica vreo 10 ciupercute),
500 gr pastai,
1 ceapa,
sare, piper
Preparare:
Taiem ceapa marunt (dupa ce o curatam de coaja bineinteles) si o calim in 2 linguri de ulei.
Curatam ciupercile, le spalam si le taiem cuburi. Le punem la calit peste ceapa.
Daca aveti pastai proaspete le rupeti coditele, le taiati in jumatati (daca s mai mari) si le puneti peste ciuperci , la calit.
Eu am avut o punga de pastai de la congelator, dar puteti folosi si pastai din conserva.Calim 2-3 minute legumele, apoi adaugam o cana de apa daca le vreti mai ”apoase”, insa nu este obligatoriu pentru-ca atat pastaile (proaspete) cat si siupercile vor lasa apa la gatit.
Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de tigaie.
Condimentam cu sare si piper.
La final puteti adauga putin patrunjel proaspat tocat marunt.
Se servesc cu mamaliga rece/calda, cu mujdei de usturoi sau fara.
Sunt o mancare de post delicioasa , dar poate fi si garnitura la o friptura suculenta sau la niste chiftele.
Reteta de pastai prajite de la Oana inspirata, merge la Provocarea ”Week end cu spor” de luna martie.
Provocarea e faina tare si ne provoaca sa alegem o reteta de pe blogul gazdei , sa o gatim in felul nostru , intr unul din week endurile lunii in curs si sa o promovam.
Eu am reinterpretat reteta de pastai a Oanei (desi nu e o noutate in meniul nostru) si atre ne a placut.
Si ca o concluzie de final, ma intreb de ce pe blogurile de profil nu prea mai gasim retete simple, care sa poata fi pregatite rapid de orice persoana ? Stiu ca "fonfeurile" dau bine pe ecran, dar pe bune, cand vii acasa dupa 10 ore de munca nu ti arde de coaste de miel in crusta de fistic cu dresing de nu mai stiu ce si spuma de sfecla roz bombon ci doar sa apuci sa pui ceva pe masa pana sa apuci cei dragi sa urle de foame ca balaurul lui Sapte Capete.
Un comentariu:
Uite ca eu nu m-am gandit sa le amestec cu ciuperci :) sunt convinsa ca au un gust minunat! Noi nu postim, dar merita sa fac si eu reteta ta, numai pt ca imi plac deopotriva si pastaile si ciupercile!
Trimiteți un comentariu