Rețeta aceasta de tocaniță/mâncărica / cum s-o numi ea corect, a fost
făcută de ”nevoie” sau pentru a recicla
mâncarea. Cu o zi înainte am făcut o
friptură de miel la cuptor, care nu s-a mâncat toată. Și cum reîncălzită sigur
nu mai are acelasi gust, m-am hotărât să o reinventez.
Ingrediente:
carne de miel ( aprox.500 gr),
cartofi ( 5-6 cartofi mari)
o mână de mazare congelată
1 legatura marar si patrunjel verde
2 frunze dafin,
1 praz
sare, piper
Preparare:
Spălăm carnea de miel și o punem la fiert. După aproximativ o oră adăugăm cartofii tăiați cubulete și mazărea.
Adăugăm frunzele de dafin și prazul taiat mărunt. Condimentăm cu sare și
piper și mai lăsăm la fiert (aproximativ 40 minute).
Noi am ales varianta mai ”ușoară” din cauza unor ușoare probleme de sanatate, însă daca nu sunteți la regim sau nu aveți probleme de sanatate, puteți căli putin prazul înainte de a-l pune peste carne.
La final, adăugăm verdeața , mai dăm un clocot și stingem focul.
S-aveți poftă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu