vineri, 3 mai 2019

Salata de dovlecei și iaurt


După atâta frig și ceață iar s-arată soarele.....aaaa, pardon, de fapt corect era....după atâtea fripturi, salate cu maioneză, cozonaci și pască....plus câteva kile-n plus iar ne-arata cântarul că la vară vom fi pufosei...
Adevărul e, că indiferent ce arată cântarul, după câteva zile în care am mancat haotic și de toate, parca nu mai pot mânca nimic consistent, iar această salată este ușoară, răcoroasă și merge de minune. 


Ingrediente:

200 gr iaurt grecesc 2% grăsime
1 dovlecel (vreo 300 gr), 
4 fire ceapă verde, 
1 ardei kapia rosu, 
mărar verde, 
sare, piper. 


Preparare:

Tăiem dovlecelul cubulete și-l punem într-o tigaie cu o lingura de ulei. 
Adăugăm si ceapa tocata marunt și lasam la foc mic 5 minute. 

Lasam să se răcorească. 

Intre timp taiem ardeiul cubulete și mărarul îl tocăm mărunt. 

Punem iaurtul într-un vas, adăugăm restul ingredientelor, potrivim de gust cu sare și piper și amestecăm . 

Merge de minune ca și garnitură la o friptura/gratar sau simplă.


Dacă mai rezistați puteti lăsa macar jumatate de oră la frigider, dacă nu , pofă bună. 

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...