Ingrediente :
600 gr brânză de vaci
,
100 gr ananas (proaspăt sau din conserva),
3 linguri gris ,
100 ml lapte,
4 linguri zahar,
2 oua,
3 linguri faina,
1 linguriță esenta de vanilie,
unt și pesmet pentru uns tava de copt
Preparare :
Amestecam laptele rece cu grisul si il lăsăm 10 minute deoparte,
pâna pregatim restul ingredientelor.
Într-un castron punem branza d de vaci, zaharul, ouale,
faina, esenta de vanilie si mixam 2-3 minute pâna obtinem o pasta fina.
În compozitia obtinuta turnăm laptele cu grisul si mai mixam
putin.
Încorporăm ananasul tăiat cubulete și amestecăm din nou, de
data asta cu o spatula.
Turnam compozitia obtinuta într-o forma de copt rotunda (de 24
cm diametru), unsa cu unt si presarata bine cu pesmet.
Dăm tava la copt în cuptorul incins la 180°si o lăsăm la
copt pentru circa 35-40 de minute pâna se rumeneste frumos.
Lăsăm să se răcorească putin, apoi o scoatem din tavă și o
lăsăm la răcit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu