miercuri, 19 iunie 2019

Briose cu urda si capsuni


Este sezonul lor, al capsunilor si ce omagiu mai gustos le putem aduce, daca nu acela de a le folosi în cele mai dulci si apetisante delicii? 
Anul asta, am avut capsuni cum n-am avut niciodata. Probabil si vremea preponderent ploioasa le-a ajutat. Insa, nu reuseam sa strang suficient de multe pentru a face dulceata, si nici nu reuseam sa le mancam pe toate așa că cele care rămâneau ajungeau mereu in prajituri. Așa s-a întamplat si acum. 


Ingrediente:

3 ouă, 
200 gr urda, 
3 linguri zahar, 
150 ml lapte,
100 gr unt / 5 linguri ulei, 
3 linguri făină,
1 plic praf de copt,
capsuni.


Preparare:


Capsunile le tăiem cubulete, sau felii daca sunt mai mici.

Într-un vas batem ouăle cu zaharul si untul /uleiul. 

Adaugăm urda și laptele și amestecăm.

Adaugăm făina si praful de copt. Omogenizam.

In formele de briose punem o lingura de compozitie apoi presaram un strat de căpsuni. Continuam cu inca o lingura de compozitie si inca un strat de capsuni. 

Dam formele la cuptorul încins în prealabil la 170 grade, pentru 35-40 minute. 

De la urda, briosele vor avea un aspect umed (nu vor fi pufoase si aerate) insa sunt delicioase.





Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...