Este sezonul lor, al capsunilor si ce omagiu mai gustos le putem aduce, daca nu acela de a le folosi în cele mai dulci si apetisante delicii?
Anul asta, am avut capsuni cum n-am avut niciodata. Probabil si vremea preponderent ploioasa le-a ajutat. Insa, nu reuseam sa strang suficient de multe pentru a face dulceata, si nici nu reuseam sa le mancam pe toate așa că cele care rămâneau ajungeau mereu in prajituri. Așa s-a întamplat si acum.
3 ouă,
200 gr urda,
3 linguri zahar,
150 ml lapte,
100 gr unt / 5 linguri ulei,
3 linguri făină,
1 plic praf de copt,
capsuni.
Preparare:
Capsunile le tăiem cubulete, sau felii daca sunt mai mici.
Într-un vas batem ouăle cu zaharul si untul /uleiul.
Adaugăm urda și laptele și amestecăm.
Adaugăm făina si praful de copt. Omogenizam.
In formele de briose punem o lingura de compozitie apoi presaram un strat de căpsuni. Continuam cu inca o lingura de compozitie si inca un strat de capsuni.
Dam formele la cuptorul încins în prealabil la 170 grade, pentru 35-40 minute.
De la urda, briosele vor avea un aspect umed (nu vor fi pufoase si aerate) insa sunt delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu