marți, 30 iulie 2019

Omleta umpluta cu branza


Când vrei un mic dejun sau o masa rapidă, dar te-ai saturat de clasica omletă, nu-ți rămâne decât să cauți noi metode de a pune în valoare oul. 
De a mânca omletă, fără a te gândi că ”iar manânci o banală omletă”. 
Cam asa eram eu dimineata în fata aragazului. Și atunci m-am hotărât să mananc niste ouă cu brânză, putin mai fancy, mai elegante 😀. Si uite-asa am transformat omleta în ruladă. Sper sa va placă si să o încercați.


Ingrediente:

3 ouă, 
1/2 ardei gras rosu, 
1/2 ceapa, 
100 gr cas de oi, 
1 lingurită ulei de cocos, 
sare, piper


Preparare:

Batem ouăle spumă cu un praf de sare și piper. 

Tăiem ceapa mărunt, iar ardeiul îl tăiem fâșii/cubulețe.

Încingem o tigaie , punem uleiul de cocos, apoi adăugăm ceapa si ardeiul. Le sotăm putin (până devine transparenta ceapa) apoi turnam ouăle bătute. Dăm focul la mic, acoperim cu un capac și lăsăm până se încheagă. Întoarcem omleta, ajutându-ne de o farfurie sau chiar de capac si o mai lăsăm la copt cel mult 1 minut. 

Răsturnăm pe platou, presaram branza rasa și rulăm cu grija. 

Dacă o lăsați să se răcească, o puteți felia foarte ușor și poate fi un aperitiv delicios pe un platou festiv. 



S-aveți poftă !

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...