Uneori nu am chef de gatit. Deloc! Însa trebuie sa pun ceva pe masa. Nu de alta, dar îmi rod urechile ai mei.
Alteori, mai gasesc rătăcind prin frigider , ba o jumatate de ardei, ba o mână de orez, ba jumatate de rosie sau mai stiu eu ce alte legume rămase de la cina din seara trecută și mereu încerc sa le consum (nu de alta dar - fără exagerare- în alte colturi din tară/lume unii oameni suferă de foame, în timp ce noi aruncăm multa mâncare)
Si atunci apelez la salate cu diverse ingrediente sanatoase și sațioase. Așa s-a întâmplat și azi.
Ingrediente:
100 gr orez salbatic (pentru salate),
1/2 ardei gras,
50 gr masline negre feliate,
2 cozi ceapă verde,
250 gr brocolli (proaspăt sau congelat),
sare, piper, ulei de măsline
Preparare:
Fierbem orezul, conform indicațiilor de pe pungă, apoi îl scurgem de apă.
Buchețelele de brocolli le dăm 2-3 clocote (din momentul în care incepe sa fiarbă apa) în apă cu sare.
Ceapa si ardeiul le taiem mărunt.
Amestecam toate ingredientele, condimentăm cu sare si piper, asezonam cu putin ulei si servim.
S-aveți pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu