luni, 2 decembrie 2019

Negresa cu cocos si glazura de ciocolata


Întotdeauna mi s-a părut că negresa e cel mai usor de facut, in materie de dulciuri. Fie ea de post sau nu. Pui ingredientele în castron amesteci, dai la cuptor si aia e. Nu are cum sa nu ți iasa. Pe principiul asta am mers si azi, când eram presata de timp, și pe lângă felurile principale de mâncare am vrut sa fac si ceva dulce. Si, nu am dat gres. 



Ingrediente:

200 gr făină, 
100 gr fulgi de nuca de cocos,
100 gr zahar, 
200 ml lapte,
100 ml ulei, 
4 linguri cacao, 
½ plic praf de copt, 
fructe din alcool (mure si visine), 

pt.glazura 
200 gr ciocolata amaruie, 



Preparare:
Punem toate ingredientele uscate (faină, zahăr, cacao, praf de copt, nuca de cocos) într-un vas și le amestecăm, după care adăugam uleiul , laptele și esenta. Amestecam din nou. 

Punem compozitia într-o tava rotundă ( Ø 24 cm ) pe fundul căreia am pus hartie de copt. Din loc in loc punem fructele și dam tava la cuptor pentru 45 minute.

Scoatem blatul la racit, pe un gratar. 

Intre timp topim ciocolata cu 50 ml lapte și o turnăm peste blat. 
Lăsam putin la rece sa se intareasca, apoi servim.


 S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...