Toamna aceasta mi-am trimis sotul la piata sa cumpere legume pentru toamna. Evident, cu lista, pe care am scris cantitati aproximative. Evident a ales cantitatile maxime din fiecare produs. Evident, vanzatorul i-a spus "va mai pun de 10 lei sa faceti suma rotunda". Evident nu a spus nu. Si asa m-am ales eu cu vreo 12 kg de ardei (gras, kapia, gogosari) in plus fata de ce aveam nevoie. La acestia s-au adunat si cei cu "defect de fabrica" asa ca am avut ceva treaba in plus. Dar uite, ca acum, in prag de iarna, imi prin foarte bine.
Ingrediente:
300 gr ciuperci leurotus,
300 gr ardei taiati fidelute (vreo 6 bucati),
2 cepe,
100 ml suc de rosii /2 rosii tocate marunt,
sare, piper, cimbru, patrunjel verde
Taiem ciupercile fidelute.
Ardeii ii spalam, ii teiem in jumatate, ii curatam de seminte si ii taiem felii subtiri. (eu am avut noroc , am avut la congelator taiati deja ..)
Ceapa o tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei apoi adaugam ceapa si calim 1-2 minute. Peste ceapa punem ardeii si ciupercile si o cana de apa. Lasam la foc mic pana scade apa, apoi adaugam sucul de rosii/rosiile tocate.
Condimentam cu sare si piper, adaugam cimbrul si patrunjelul si mai lasam la foc pana scade toata zeama.
Servim doar cu mamaliga . Este delicioasa.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu