duminică, 15 noiembrie 2020

Rulada din carne tocata si umplutura de legume


Când ai rătăcite prin frigider bucațele de legume pe care nu vrei sa le irosești, dar nici nu stii cum le-ai putea folosi într-un singur preparat, aceasta rulada e solutia salvatoare. Si unde mai pui ca e ideala pentru un pranz sau o cina tarzie, sau pentru pus in pachetelul de a doua zi.
Și înca ceva, poate fi servita doua zile la rand, cu garnituri diferite. Nici nu-ti dai seama ca e aceeasi rulada.


Ingrediente:

500 gr carne tocata (amestec porc/vita am avut eu),

1 ceapa,

1 morcov,

1/2 ardei gras,

1/4 telina,

sare,piper, usturoi


Preparare:

Taiem legumele fasii subtiri si le calim in doua linguri de ulei. Le lasam sa se racoreasca.

Carnea tocata o asezonam cu sare si piper , apoi pe o foaie de copt intindem un strat de carne.

Deasupra intindem legumele calite, apoi cu ajutorul hartiei de copt, rulam foaia de carne. 

Invelim rulada in hartie de copt, strangand cu atentie capetele, apoi o invelim si in folie de aluminiu.

Asezam rulada in tava și dam la cuptorul incins la 190 grade pentru 45-50 minute. Cu 10 minute inainte desfacem folia de aluminiu si hartia de copt si lasam rulada sa se rumeneasca putin.

Lasam sa se racoreasca putin, feliem si servim fie cu o salata, fie cu piure sau orez.



S-aveti pofta!


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...