Pffff...nu am mai scris o rețetă de un secol și asta nu pentru-că nu aș mai fi gătit între timp , ci fie pentru-ca nu am fost mulțumită de fotografii, fie rețetele nu mi se pareau ca ar prezenta interes (am facut si o pagina pe FB și vizitatorii sunt spre zero..)
Dar sa revenim la retetă , că nu e nici locul nici momentul sa ma plang. 😏
Acest aperitiv este usor de facut si este perfect pentru zilele calduroase de vara , la o masa între prieteni, cand vrei sa rontăi ceva până e gata gratarul .
Ingrediente:
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras galben,
1 dovlecel,
200 gr cascaval ras,
1 pachet aluat foietaj,
1 ou.
Preparare:
Tăiem felii ardeiul și dovlecelul.
Aluatul foietaj îl tăiem în dreptunghiuri potrivite (putin mai mari decat o cutie de chibrituri - am omis sa fac poza si sa va puteti orienta la dimensiuni 😀)
Dintr-o margine taiati fasii subtiri de aluat , cu care veti infasura pachetelele , ca o fundita. (nu e obligatoriu)
Pe fiecare dreptunghi de aluat puneti putin cascaval razuit si cate o felie de ardei si dovlecel. Unim marginile , ”legam ” cu fâsia de aluat și asezam în tava.
Batem oul și ungem fiecare pachetel .
Dăm tava la cuptorul incins în prealabil la 180 grade, pentru 25 minute .
Când sunt frumos rumenite, scoatem tava din cuptor si lasam pachetelele sa se racoreasca.
S-aveți poftă!