Pachetele foietaj in trei culori

 

Pffff...nu am mai scris o rețetă de un secol și asta nu pentru-că nu aș mai fi gătit între timp , ci fie pentru-ca nu am fost mulțumită de fotografii, fie rețetele nu mi se pareau ca ar prezenta interes (am facut si o pagina pe FB și vizitatorii sunt spre zero..)

Dar sa revenim la retetă , că nu e nici locul nici momentul sa ma plang. 😏

Acest aperitiv este usor de facut si este perfect pentru zilele calduroase de vara , la o masa între prieteni, cand vrei sa rontăi ceva până e gata gratarul .

Ingrediente:

1 ardei gras rosu, 

1 ardei gras galben, 

1 dovlecel,

200 gr cascaval ras, 

1 pachet aluat foietaj, 

1 ou. 




Preparare:

Tăiem felii ardeiul și dovlecelul. 

Aluatul foietaj îl tăiem în dreptunghiuri potrivite (putin mai mari decat o cutie de chibrituri - am omis sa fac poza si sa va puteti orienta la dimensiuni 😀)

Dintr-o margine taiati fasii subtiri de aluat , cu care veti infasura pachetelele , ca o fundita. (nu e obligatoriu)

Pe fiecare dreptunghi de aluat puneti putin cascaval razuit si cate o felie de ardei si dovlecel.  Unim marginile , ”legam ” cu fâsia de aluat și asezam în tava.

Batem oul și ungem fiecare pachetel . 

Dăm tava la cuptorul incins în prealabil la 180 grade, pentru 25 minute . 

Când sunt frumos rumenite, scoatem tava din cuptor si lasam pachetelele sa se racoreasca. 



S-aveți poftă!

Comentarii