miercuri, 30 iunie 2010

Compot de zmeura si visine

Pregatirile pentru iarna au inceput.....la mine cu pregatirea compoturilor de diferite soiuri...Azi am facut compot de zmeura si capsuni.
Reteta e foarte simpla: in sticle sau borcane se pun visine si zmeurici (cate vreti...eu pun aproximativ un sfert de sticla/borcan cu fructe) se adauga doua-trei linguri de zahar (in functie de cat de dulce doriti sa fie) si o crenguta de menta pentru aroma. Se adauga apa, se infileteaza capacele si se pun la fiert pe aragaz sau in cuprot, intr-o oala cu apa, pentru aproximativ 30 minute.

Cand e gata, se scot sticlele/ borcanele si se pun sub o patura, sa se raceasca treptat, pentru sterilizare. Cand s-au racit de tot (a doua zi, de obicei) se pun in camara si se savureaza la iarna. 

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...