marți, 29 iunie 2010

MICI, PUI, PORC

Acum ca a venit vara, gratarele sunt mai dese ca niciodata in curtea casei noastre, la iarba verde, la munte...sau oriunde avem ocazia, timp, si loc...!!!! Asa ca m-am hotarat sa fac o sectiune cu diverse variante de gratar....pentru ca la noi, aproape niciodata nu facem acelasi fel de carne pe gratar. Moft, ce mai !!!!!

Azi am avut:
mititei,
pulpe de pui dezosate,
ceafa de porc,
condimente pentru gratar,
1/2 ceapa sau lamaie sau o feliuta de slanina (pentru uns gratarul) ,
carbuni sau lemne (pentru foc)

Mod de preparare:
Se cumpara carnita (sau se fugareste prin curte oratania, se prinde si se pune pe gratar...dupa posibilitati).  De data asta, noi am cumparat-o !!
Se condimenteaza dupa gustul fiecaruia, se incinge focul sub gratar, se unge gratarul cu slanina / ceapa / lamaie (tot in functie de gustul fiecaruia) ca sa nu se prinda carnea. Cand aveti jar destul, se aseaza carnea, se intoarce din cand in cand , iar cand e rumenita, se papa cu pofta.
Daca faceti mititei, inainte de a-i pune pe gratar, sa -i ungeti un pic cu ulei / bere / apa sa nu se lipeasca.
   
P.S. Ca si garnitura la gratar, noi facem fie legume in folie, fie cartofi copti in folie (tot pe gratar). Modul de preparare il gasiti la garnituri.

Si...cam asta i tot , in ceea ce priveste prepararea marelui si complicatului gratar !!!!!! Pofta mare !!!!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...