marți, 4 octombrie 2011

Faguri

Prajitura care mi-a indulcit de multe ori copilaria, in vremurile ceasiste cand nu aveai acces la fel si fel de dulciuri care de care mai cochete. Da, imi amintesc si acum zilele in care faceam faguri cu mamai in bucatarie si ma minunam de zor, cum dintr-o lingura de compozitie apare aceasta forma minunata in cateva clipe.....


Ingrediente:
4 oua,
4 linguri de lapte,
4 linguri zahar,
4 linguri faina,
4 linguri ulei,
1 esenta vanilie
si......o forma de faguri (eu inca am acea forma antica, de fonta, ce se incalzeste la flacara aragazului).
Preparare:
Se bat bine ouale apoi se adauga zaharul, uleiul, laptele, esenta si faina, amestecand energic pana obtinem o compozitie de consistenta smantanii.
Incingem forma pe flacara aragazului si cu o lingurita punem compozitie pe forma (ies cate 2 faguri odata).
Din cantitatile de mai sus ies cam 60 faguri.

Eu am lipit fagurii intre ei cu crema de ciocolata nuttella....N am mai avut timp sa  prepar o crema de casa. Dar au fost deliciosi...si mi-au reamintit de copilarie.


3 comentarii:

Florina spunea...

Daaaa....ce bune erau...mama nu-mi facea niciodata da cand prindeam la altii, le devoram :D

Alice spunea...

f bune..si fain ca mai ai inca forma:))
felicitari

Liliana Toma spunea...

Am si eu o forma rotunda si o sa incerc reteta. pupici.

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...