marți, 18 octombrie 2011

Vinete umplute cu ton

Am gasit aceasta reteta in paginile unei reviste cu specific de "bucatareala", si cum mai aveam cateva vinete prin casa, m-am hotarat sa o incerc si eu.
Ingrediente:
2 vinete mari,
2 conserve de ton in ulei
2 rosii, 
2 ardei capia,
1 ceapa,
2 linguri ulei,
200 gr cascaval
sare, piper

Preparare:
Se spala vinetele, se taie in jumatate, se aseaza in tava si se dau la cuptor pentru 20 minute.
Intre timp taiem ceapa, ardeii si rosiile cubulete si le calim in 2 linguri de ulei. Cand sunt coapte vinetele din cuptor, le scoatem miezul cu o lingura si cu multa atentie sa nu rupem coaja. Tocam miezul marunt si-l adaugam in tigaie la calit. Dupa 5 minute adaugam si conservele de ton (fara cutii bineinteles, numai continutul)
Cu aceasta compozitie umplem vinetele si mai dam la cuptor pentru 10 minute.
Le scoatem dupa cele 10 minute, adaugam feliile de cascaval si mai lasam la copt inca 5 minute.
Se servesc calde. Pofta buna !!!


7 comentarii:

Stefy spunea...

arata ff bine. si sunt sigura ca sunt si foarte gustoase!!!

Alice spunea...

mmmm arata foarte bune!
mai sunt vinete?

Florina spunea...

Interesanta combinatia!

Monya spunea...

alice.vinete mai sunt , dar ....crude :D. dar daca ti arati nasul in vizita IN SFARSIT, facem altele

Monya spunea...

Stefy...da, au fost bune, pana si la sot i au placut...si el adora vinetele doar salata

sarah spunea...

am facut vinete umplute cu rugu de carne dar cred ca si cu ton sunt delicioase.o zi faina!

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Cat de bine arata!!!!!

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...