E miercuri. E post. Iuhuuuuuuuuuuuuu !!!!! Azi mancam iahnie de fasole sau fasole babuta sau fasole mestecate ....cum vreti sa le spuneti !!!!!! Dar asta vom manca :D
Ingrediente:500 gr fasole fiarta sau din conserva
cateva linguri de ulei
sare, piper
boia de ardei (optional)
1 ceapa mare, calita,
3-4 catei de usturoi
Preparare:
Fasolea se fierbe cu ceva legume (morcov, ceapa, pastarnac) sau se cumpara gata fiarta. Se strecoara si se pune intr-un vas adanc unde se sfarama cu furculita sau cu blenderul vertical. Se adauga ulei, cate putin, amestecand cu o lingura de lemn de data asta, pana cand capata consistenta dorita.
Preparare:
Fasolea se fierbe cu ceva legume (morcov, ceapa, pastarnac) sau se cumpara gata fiarta. Se strecoara si se pune intr-un vas adanc unde se sfarama cu furculita sau cu blenderul vertical. Se adauga ulei, cate putin, amestecand cu o lingura de lemn de data asta, pana cand capata consistenta dorita.
Daca este prea uscata se poate pune putina zeama in care a fiert fasolea.
Se condimenteaza cu sare si piper si se presara boia.
Cui ii place, poate sa caleasca niste ceapa taiata solzisori si sa adauge in /pe fasolea batuta.
Pentru un gust exceptional, recomand si putin usturoi pisat .Cui ii place, poate sa caleasca niste ceapa taiata solzisori si sa adauge in /pe fasolea batuta.
Pofta buna !!!!