miercuri, 16 mai 2012

Rulouri de pui cu morcovi copti

Dintr-un exces de zel, trecand prin piata zilele trecute am cumparat vreo 3 kile de morcov. Cand am ajuns acasa am constatat ca era mai mult decat suficient. Eiii, acum sa te vad Monico, cum scapi de el. 
Pentru inceput m-am hotarat sa fac rulouri de piept de pui cu garnitura de morcovi copti.
Ingrediente:

pentru morcovii copti:
500 gr morcov (vreo 10 bucati),
2 catei usturoi,
1 lingura seminte chimen,
1 lingura scortisoara,
1 lingura boia de ardei dulce,
1 lingura tarhon,
2 linguri zahar,
100 ml vin alb,
50 gr unt,
sare, piper

pentru rulouri:
8 felii de kaiser,
8 bucati piept de pui,
50 gr unt,
sare, piper.
Preparare:

Morcov:
Intr-o tigaie am adaugat untul, scortisoara, chimenul, tarhonul, boiaua de ardei, zaharul si cateii de usturoi taiati felii amestecand pana s-a omogenizat.
Am curatat morcovii, i-am taiat in jumatate (pe lungime) si i-am adaugat in tigaie intorcandu-i de pe o parte pe alta pana s-au caramelizat putin. Dupa aceea am pus morcovii intr-un vas yena ce merge la cuptor.
Rulourile de pui:
Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite (cam de 2 degete grosime) , le-am invelit in feliile de kaiser, le-am prins cu o scobitoare (sau 2 acolo unde a fost cazul) si le-am asezat in tava pentru cuptor. Am condimentat cu sare si piper, am adaugat untul si am dat la cuptor.
Pofta buna !!


5 comentarii:

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Ce bine arata!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

O bunatate.Numai bine!

Monya spunea...

Lavi, DiaMar........multumesc!

stefy spunea...

cred ca au un gust interesant morcovii!! nu am mancat niciodata in aceasta varianta!!!:P

Monya spunea...

Stef....sunt Yumiiii