luni, 24 martie 2014

Briose cu mazare si oua de prepelita

Luna aceasta, in cadrul  Provocarii  secrete am fost in vizita la Claudia in bucatarie, de unde am ales o reteta de Briose. Si nu orice fel de briose ci cu mazare si branza. Si asta datorita lui Iulian, gazda lunii martie 2014.

In proportie de 90 % am respectat reteta originala. Cei 10 % care fac deosebirea, constau in adaugarea oualor de prepelita si in inlocuirea parmezanului cu telemea de vaca.(facuta in casa)


Ingrediente:
120 grame de faina,
2 oua gaina,
o lingura de branza de vaci,
3 linguri de smantana,
un plic praf de copt,
150 grame de mazare din conserva,
30 grame de telemea rasa,
12 oua prepelita,
o lingura de ulei,
sare, piper.

Preparare:
Am batut oale de gaina bine de tot. Cu furculita.

Am amestecat branza cu smantana, apoi le-am adaugat peste oua. Am omogenizat.

Am adaugat mazarea.

Am condimentat cu sare si piper.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si lingura de ulei.

Am omogenizat amestecul.

Am fiert ouale de prepelita si le am curatat de coaja.

In fiecare forma de briose am pus o lingura de compozitie, apoi un ou si inca o lingura de compozitie. Am dat la cuptorul incins in prealabil, pentru 20-25 minute.

Am servit cu putina telemea rasa deasupra.


3 comentarii:

Stefy spunea...

vreau si eu..ca arata tare apetisant!!

Unknown spunea...

Tare bine arata ouale de prepelita ascunse in briose. Vreau si eu cateva :)

Monya spunea...

Multumesc Stefy, Paula. Va servesc cu drag :)

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...