miercuri, 25 martie 2015

Inimi de pui cu broccoli si susan


Aceasta reteta are la baza "mancarea de vita cu broccoli" pregatita de Liana & Laura, doua surori din Cluj ce se completeaza reciproc in a lor bucatarie transilvaneana din mediul virtual. E drept ca am modificat reteta pe ici pe colo, dar am pastrat ingredientul vedeta :broccoli :))), chiar daca a fost unul cam ingalbenit de vreme, uitat print-un colt de frigider cam mult timp. 
Iar daca va spun ca reteta merge la Provocarea secreta de martie gazduita de Paula, care de luna asta s-a mutat in casuta noua, atunci sigur va fac curiosi. 


Ingrediente:

400 gr inimi de pui,
1 ceapă,
1 morcov, 
1 căpățână broccoli, 
5-6 rosii cherry,
1 bucata de ghimbir- cam 2 cm, 
3-4 căței de usturoi,
3 linguri sos de soia ,
2 linguri amidon de porumb,
1 lingura oțet de orez,
1 lingurita zahăr ,
4 linguri ulei de porumb,
1 lingura seminte de susan,
sare, piper


Preparare:

Intai de toate, pregatim sosul in care vom marina carnea, amestecand sosul de soia cu amidonul de porumb.

Curatam inimile de pui si le crestam pe lungime (asa se vor gati mai usor si mai repede), apoi le punem in sos unde vor sta pentru cel putin o ora.

Intr-o tigaie (de preferat wok) incingem uleiul si adaugam usturoiul si ghimbirul taiat feliute. Calin 1 minut dupa care adaugam morcovul taiat. rondele. Lasam la foc aproximativ 5 minute, dupa care punem legumele pe o farfurie si le acoperim. 

In aceeasi tigaie punem carnea la prăjit în puțin ulei, cam 7-10 minute.Cand e gata , o scoatem pe aceeasi farfurie cu legumele. Acoperim la loc. 

In uleiul ramas punem rosiile pe care le prajim cateva minute. (Reteta initiala avea ardei gras, noua nu ne place asa ca l-am inlocuit cu rosii - pentru un plus de culoare).

Dam rosiile deoparte si adaugam un pahar de apa. Punem broccoli rupt in buchetele, adaugam un praf de sare, acoperim si fierbem 5 minute. Pentru a pastra culoarea verde a legumei, dupa ce fierbe o scufundam rapid in apa rece. La mine nua fost cazul, pentru-ca asa cum v-am spus  era deja galbioara.

Amestecam oțetul de orez cu zaharul și apa.

Punem inapoi in tigaie legumele si carnea, turnam sosul peste ele, amestecăm bine si mai lasam la fiert 5 minute dupa care stingem focul.

Garnisim cu seminte de susan si servim.

Rezultatul?! O mancare delicioasa, colorata si sanatoasa. 

Unde mai pui ca broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala) si bogata in fier si potasiu.




Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...