Pentru mine, salatele au fost mereu o salvare, dupa paste bineinteles, cand sunt in pana de idei. Fie ceva mai consistente pentru micul dejun, fie garnitura la pranz, fie o cina tarzie.... Cat despre combinatii...aici lista ramane deschisa. Cred ca pot face salate si supe crema din aproape orice. Ca-s legume (crude sau fierte), ca-i carne, ca-i peste, toate se pot combina. Insa, dupa salata de rosii cu ceapa si branza sarata, asta de v-o prezint azi e in topul preferintelor.
Sanatoasa ! Satioasa ! Gustoasa !
Ingrediente:
1 conserva ton bucati in ulei vegetal (Sunfood),
1 ceapa alba medie,
4-5 oua prepelita,
5-6 masline negre,
300 gr fasole,
1 legatura patrunjel,
sare, piper,
otet, ulei de masline.
Preparare:
Fierbem ouale, le curatam si le taiem in jumatati.
Daca folositi fasole din conserva, doar le scurgeti de apa si le clatiti. La fel de bune sunt insa si fasolele fierte de dvs., doar ca ina cest caz timpul de preparare se lungeste. Deci fierbem fasolele (in doua ape), le scurgem de apa si le clatim.
Desfacem conserva de ton, scurgem apa.
Taiem ceapa solzisori.
Intr-un vas punem tonul, fasolele, ceapa si maslinele.
Condimentam cu sare si piper.
Adaugam patrunjelul tocat marunt, o lingurita de otet si 2 linguri ulei de masline.
Amestecam. Deasupra punem jumatatile de ou si servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu