Rulada de carne cu ciuperci si oua fierte


Tind sa cred ca aceasta rulada de carne este o versiune marita a Oualor invelite in carne sau a asa numitelor "Scotch eggs" . Adica tot oua in "aluat" de carne, dar la scara mare.  



Ingrediente:

500 gr pulpa porc, tocata, 
200 gr ciuperci feliate, 
2 cepe, 
3-4 catei usturoi, 
3 oua crude, 
2 linguri 
5 oua fierte tari, 
sare, piper, 
patrunjel  verde,



Preparare:

Amestecam carnea tocata cu ciupercile, ceapa si usturoiul tocat marunt, verdeta, ouale (cele 3 crude) si cele 2 linguri de faina. 
Condimentam cu sare si piper dupa gust si omogenizam.

Pe o bunata de hartie de copt, unsa cu ulei intindem compozitia de carne, ca o foaie de placinta. 

In mijloc asezam ouale fierte si rulam. Strangem bine hartia la capete si netezim compozitia sa ia forma unui salam. 

Asezam rulada inntr-o tava cu peretii mai inalti (eu am folosit tava de chec/cozonac, si turnam deasupra 300 ml apa in care dizolvam 2 linguri pasta de tomate. 

Dam tava la cuptor, pentru aproximativ 40 minute, apoi desfacem hartia si mai lasam la cuptor  , in medie ca, 20 minute, pana prinde o culoare aramie. 

Lasam sa se raceasca putin , feliem si servim.



Reteta merge la Provocarea "Mistery Box Challange" lansata de Cerasela 
si gazduita in luna aprilie de Gina si Pofta Buna.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bulete de branza

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei