Tind sa cred ca aceasta rulada de carne este o versiune marita a Oualor invelite in carne sau a asa numitelor "Scotch eggs" . Adica tot oua in "aluat" de carne, dar la scara mare.
Ingrediente:
500 gr pulpa porc, tocata,
200 gr ciuperci feliate,
2 cepe,
3-4 catei usturoi,
3 oua crude,
2 linguri
5 oua fierte tari,
sare, piper,
patrunjel verde,
Preparare:
Amestecam carnea tocata cu ciupercile, ceapa si usturoiul tocat marunt, verdeta, ouale (cele 3 crude) si cele 2 linguri de faina.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si omogenizam.
Pe o bunata de hartie de copt, unsa cu ulei intindem compozitia de carne, ca o foaie de placinta.
In mijloc asezam ouale fierte si rulam. Strangem bine hartia la capete si netezim compozitia sa ia forma unui salam.
Asezam rulada inntr-o tava cu peretii mai inalti (eu am folosit tava de chec/cozonac, si turnam deasupra 300 ml apa in care dizolvam 2 linguri pasta de tomate.
Dam tava la cuptor, pentru aproximativ 40 minute, apoi desfacem hartia si mai lasam la cuptor , in medie ca, 20 minute, pana prinde o culoare aramie.
Lasam sa se raceasca putin , feliem si servim.
Reteta merge la Provocarea "Mistery Box Challange" lansata de Cerasela
si gazduita in luna aprilie de Gina si Pofta Buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu