Șaman, de Kim Stanley Robinson

”Nimeni nu poate trăi viața ta !”


O fi ea o noutate, abia lansată pe piață, însă pe mine nu m-a atras deloc. Am încercat sa o citesc dar după primele 122 pagini am abandonat-o.

Pe mine cred că m-au derutat detaliile ”picante” pe care le regasim încă din primele pagini, avându-l în prim plan pe Loon, un baiețandru de doar 12 ani (trimis pentru 15 zile, în pustiu, în pielea goală, la sfârșit de martie) care și-a început inițierea  pentru  a deveni noul șaman al tribului. 

Regasim scene în care Loon își imaginează că face sex cu o fata din trib, pentru a si încalzi corpul , dar mai ales mădularul , scene în care acesta visează ca face sex cu o capră de munte , scene în care se masturbează alături de prietena sa....scene și detalii care au pus într-un con de umbră povestea în sine, care, probabil, este interesantă. 


O recenzie sumară a cărții, realizată de Nemira, spunea că  ”Șaman” de Kim Stanley Robinson este o poveste fascinantă despre viața unui trib din Epoca de gheață și lupta zilnică pentru supraviețuire, apoi drumul spre maturitate al unui băiat de 12 ani care trebuie să devină șamanul comunității sale.

Thorn este șaman și le transmite înțelepciunea și poveștile sale celor care vor să-i calce pe urme. Heather este vindecătoare și reușește să-i țină împreună pe membrii grupului. Elga vine din altă lume și aduce schimbarea. Loon, următorul șaman, este hotărât să-și găsească propriul drum. Dar într-un univers atât de înșelător, drumul nu este niciodată ușor și nu se știe unde poate duce. E povestea palpitantă a unui drum spre maturitate, conducându-ne totodată într-o călătorie înfricoșătoare în timp, acum treizeci de mii de ani.


Nu-s pudică de felul meu, și uneori am un limbaj chiar colorat,
 însă cartea în sine nu m-a captivat atât de mult încât să o termin.

Dacă voi puteți trece peste aceste detalii și cititi cartea până la final vă aștept cu păreri. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Muschiulet de porc impletit