Anul trecut vă arătam cum facem noi dovleacul de Halloween, așa că anul asta m-am hotarât să vin la defilare cu câteva brioșe înspăimântătoare dar în ton cu marea sărbătoare de Haloween , sărbătoare pe care am adoptat-o și noi în ultimii ani.
Sooo, trick or treat ??
Ingrediente:
3 banane bine coapte,
1 ou + 1 gălbenuș,
esență de vanilie,
100 gr zahar,
6 linguri făină,
6 linguri ulei,
50 ml lapte,
2 linguri cacao,
1/2 plic praf de copt.
Preparare:
Zdrobim bananele cu o furculiță sau le dăm la blender.
Separat batem ouăle cu zahărul apoi le adaugăm peste banane.
Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, și cele 6 linguri de ulei și esența. Amestecăm.
Adăugăm laptele și cacaoa. Omogenizam.
Pregătim formele de brioșe pe care le umplem cam pe trei sferturi, astfel încât la copt sa aibă loc să crească frumos.
Dăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 minute. Când sunt gata le scoatem, le mai lasam cateva minute-n tava apoi le așezăm pe platou. Le ornăm cu frișcă si bomboane-ochi (în cazul meu).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu