Pfuoiii, o fi de la nametii de afara, o fi de la ger, o fi de la cana de vin fiert....nu stiu de la ce o fi dar tare greu mi-e în ultima vreme să scriu retete. Tiii, ce bine ar fi dacă s-ar scrie singure . Si nici macar nu pot da vina pe faptul ca m-am plictisit de blog, pentru-ca nu e asa...ma gandesc mereu ce sa mai gatesc si sa pozez frumos poate poate va inspirati. Insa cand vine vorba de scris....s-a terminat bucuria.
Si dacă tot m-am pornit, haideți să vă arăt niste cartofi copti, cu umplutură de brânză, la cuptor. Reteta i de asta toamnă, asa....
Ingrediente:
4 cartofi,
100 gr branza (după gust. Eu am folosit cascaval de casa)
100 gr porumb boabe (din conserva),
1 ceapa,
1/2 ardei gras rosu,
sare, piper
Preparare:
Spalam cartofii, îi stergem cu un prosop de bucatarie si-i asezam in tava pentru cuptor, pe hartie de copt. tropim cu ulei si asezonam cu putina sare.
Dam tava la cuptor aproximativ 20 minute, după care-i scoatem si-i taiem in jumatati (pe lungime)
Cat se racesc cartofii pregatim umplutura.
Taiem branza cubulete mici .
Ceapa o curatam si o tocam si pe ea marunt.
La fel procedam si cu ardeiul.
Cu o lingura scoatem miezul de la cartofi si-l adaugam peste branza.
Adaugam si boabele de porumb scurse.
Condimentam cu sare si piper si amestecam .
Umplem fiecare ”coaja ” de cartof cu acest amestec si dam din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute.
Sunt absolut delicioase.
Daca vreti o masa mai bogata, merg de minune langa o friptura, dar si alaturi de o salata.
S-aveti pofta !
Un comentariu:
in sfarsit reteta. tare buni au mai fost!
Trimiteți un comentariu