Cartofi copti cu umplutura de branza si porumb


Pfuoiii, o fi de la nametii de afara, o fi de la ger, o fi de la cana de vin fiert....nu stiu de la ce o fi dar tare greu mi-e în ultima vreme să scriu retete. Tiii, ce bine ar fi dacă s-ar scrie singure . Si nici macar nu pot da vina pe faptul ca m-am plictisit de blog, pentru-ca nu e asa...ma gandesc mereu ce sa mai gatesc si sa pozez frumos poate poate va inspirati. Insa cand vine vorba de scris....s-a terminat bucuria. 

Si dacă tot m-am pornit, haideți să vă arăt niste cartofi copti, cu umplutură de brânză, la cuptor. Reteta i de asta toamnă, asa....


Ingrediente:

4 cartofi, 
100 gr branza (după gust. Eu am folosit cascaval de casa)
100 gr porumb boabe (din conserva),
1 ceapa, 
1/2 ardei gras rosu, 
sare, piper



Preparare: 
Spalam cartofii, îi stergem cu un prosop de bucatarie si-i asezam in tava pentru cuptor, pe hartie de copt. tropim cu ulei si asezonam cu putina sare. 
Dam tava la cuptor aproximativ 20 minute, după care-i scoatem si-i taiem in jumatati (pe lungime)

Cat se racesc cartofii pregatim umplutura. 

Taiem branza cubulete mici . 
Ceapa o curatam si o tocam si pe ea marunt. 
La fel procedam si cu ardeiul. 
Cu o lingura scoatem miezul de la cartofi si-l adaugam peste branza. 
Adaugam si boabele de porumb scurse.
Condimentam cu sare si piper si amestecam .

Umplem fiecare ”coaja ” de cartof cu acest amestec si dam din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute. 

Sunt absolut delicioase. 
Daca vreti o masa mai bogata, merg de minune langa o friptura, dar si alaturi de o salata. 


 S-aveti pofta !

Comentarii

stefy a spus…
in sfarsit reteta. tare buni au mai fost!

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor