Ingrediente:
1 k de cartofi,
2 cepe,
2 morcovi,
costita si carnati afumati,
2-3 linguri bulion,
sare, piper
2-3 foi de dafin,
Preparare:
Taiem costita si carnatii in bucati. Carnatii ii si crestam la capete.
Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in maxim 2 linguri de ulei, iar cand devine sticloasa adaugam bucatile de carne. Le mai lasam putin pe foc, amestecand din cand in cand.
Curatam morcovul si-l dam prin razatoare. Il punem peste ceapa.
Mutam ceapa, morcovul si carnea intr-un vas mai inalt in care fierbem tocanita. Adaugam cartofii curatati si taiati cubulete. Punem apa cat sa-i cuprinda. Cand sunt fierti pe jumatate cartofii (incercam cu furculita) adaugam frunzele de dafin, sarea, piperul si bulionul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu