joi, 26 ianuarie 2017

Tocana de cartofi si afumatura


Ingrediente:

1 k de cartofi,
2 cepe,
2 morcovi,
costita si carnati afumati,
2-3 linguri bulion,
sare, piper 
2-3 foi de dafin,


Preparare:


Taiem costita si carnatii in bucati. Carnatii ii si crestam la capete.

Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in maxim 2 linguri de ulei, iar cand devine sticloasa adaugam bucatile de carne. Le mai lasam putin pe foc, amestecand din cand in cand. 

Curatam morcovul si-l dam prin razatoare. Il punem peste ceapa. 

Mutam ceapa, morcovul  si carnea intr-un vas mai inalt in care fierbem tocanita. Adaugam cartofii curatati si taiati cubulete. Punem apa cat sa-i cuprinda. Cand sunt fierti pe jumatate cartofii (incercam cu furculita) adaugam frunzele de dafin, sarea, piperul si bulionul. 

Lasam la fiert pana sunt gata cartofii, apoi oprim focul si lasam putin sa se racoreasca. 

Se serveste cu mamaliga (daca i rece cu atat mai bine) si-un ardei iute.



Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...