miercuri, 28 iunie 2017

Smoothie de patrunjel, mar si castravete

Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.
De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Conţinutul bogat de vitamina A şi C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic,relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar,are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace şi asigură o bună funcţionare a aparatului genital.

De asemenea, pătrunjelul limitează procesele inflamatorii, are efect antirahitic, antiscorbutic, vermifug, diuretic, neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne sau prelucrată industria şi conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.


Ingrediente:

o mana zdravana de patrunjel, 
1 mar verde,
2 castraveti, 
200 ml apa  (mineral/plata)


Preparare:

Spalam verdeata si o taiem grosier.
Curatam marul si castravetii de coaja si-I taiem felii.
Punem totul in vasul de la blender si mixam. La final adaugam apa, pana obtinem consistenta dorita.



2 comentarii:

Alice spunea...

rili? esti la vreo dieta, ceva... Rili????

Monica Horoiu spunea...

Rili :))))))))))