luni, 19 noiembrie 2018

Ceai de mere


A venit, a venit iarna…pe la usi pe la ferestre…avem zapadă din belșug. Avem frig de' nu-ți vine să scoti nasul din casă. Și odată cu bucuriile iernii au venit și răcelile. Cu tot ce trebuie după ele : tuse, nas înfundat, dureri de gât, febră și alte alea. Te duci la doctor. Și doctorul spune: mult ceai cald și eventual ceva medicamente. Și după o săptămână în care ai băut ceai din toate buruienile posibile, ai vrea să mai schimbi gustul, așa că, îți recomand să încerci acest delicios ceai din mere.

Despre ceaiul de mere se spune că oferă o serie de proprietăți nutriționale. Poate fi băut cald sau rece, în funcție de preferințe. Ceaiul de mere nu are numai o aromă deosebită, ci și multiple beneficii pentru organism.

Beneficiile acestui ceai de mere includ capacitatea sa de a stimula imunitatea, de a preveni cancerul, de a reduce inflamația și de a ajuta la scăderea în greutate, printre altele.


Ingrediente:

1-3 mere (în funcție de cat ceai vrem să facem),
2 linguri scorțișoară,
2 pliculețe ceai negru


Preparare:

Prepararea ceaiului de mere este foarte ușoară, cu condiția să aveți un pic de timp și un măr bun, fără pesticide.

Curătăm și tăiem merele cubulețe/felii.

Punem 500 ml apă la fiert.

Adăugamerele, precum și 2-3 pliculețe de ceai negru (sau orice alt ceai vă place).După 2-3 minute, scoatem pliculețele de ceai.

Reducem flacăra și adăuga2 linguri de scorțișoară. Amestecăm bine și apoi acoperim. Lasăm amestecul să fiarbă, la foc mic, timp de 2 ore.

Lăsam ceaiul să se răcească, apoi îl transferăm  într-un alt recipient și adăugam încă 1-2 cești de apă. Dacă nu vreți sau nu va place să aveți în cana de ceai bucățele mici de măr, vă recomand să - l strecurați în momentul transferului.


Putem servi atât cald cât și rece.


S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...