A
venit, a venit iarna…pe la usi pe la ferestre…avem zapadă din belșug. Avem frig de' nu-ți
vine să scoti
nasul din casă. Și odată
cu bucuriile iernii au venit și răcelile. Cu tot ce trebuie după ele : tuse, nas înfundat, dureri de gât, febră și alte alea. Te duci la doctor. Și doctorul spune: mult ceai cald și eventual ceva medicamente. Și după
o săptămână în care ai băut ceai din toate buruienile
posibile, ai vrea să
mai schimbi gustul, așa că, îți recomand să
încerci
acest delicios ceai din mere.
Despre
ceaiul de mere se spune că oferă
o serie de proprietăți nutriționale. Poate fi băut
cald sau rece, în
funcție de preferințe. Ceaiul de mere nu are numai o aromă deosebită, ci și
multiple beneficii pentru organism.
Beneficiile
acestui ceai de mere includ capacitatea sa de a stimula imunitatea, de a
preveni cancerul, de a reduce inflamația și
de a ajuta la scăderea
în
greutate, printre altele.
Ingrediente:
1-3
mere (în funcție de
cat ceai vrem să facem),
2
linguri scorțișoară,
2
pliculețe ceai negru
Preparare:
Prepararea
ceaiului de mere este foarte ușoară, cu condiția să
aveți un pic de timp și un măr
bun, fără pesticide.
Curătăm
și tăiem merele cubulețe/felii.
Punem 500 ml apă la fiert.
Adăugam merele, precum și 2-3 pliculețe de ceai negru (sau orice alt ceai vă place).După 2-3
minute, scoatem pliculețele de ceai.
Reducem flacăra
și adăugam 2
linguri de scorțișoară. Amestecăm bine și apoi acoperim. Lasăm amestecul să fiarbă, la foc mic,
timp de 2 ore.
Lăsam ceaiul să
se răcească, apoi îl transferăm într-un
alt recipient și adăugam
încă 1-2 cești de apă. Dacă nu vreți sau nu va place să aveți în cana de ceai bucățele mici de măr, vă recomand să - l strecurați în momentul transferului.
Putem
servi atât cald cât și
rece.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu