Ingrediente:
1 cartof dulce curatat de coaja si taiat cubulete,
1 ceapa rosie ,
2 linguri ulei de masline,
400 g piept de pui fara os sau piele,
1/2 lingura paprika afumata,
1 lingurita usturoi granulat ,
1/2 lingurita oregano uscat,
sare si piper ,
60 g spanac baby
1 avocado feliat,
1 cana de quiona gatit,
sucul de la 1 lamâie,
Ingrediente pentru sos:
2 linguri sos de soya
1 lingura miere
sucul de la 1 lamaie
1-2 linguri de apa
1/2 lingurita de pudra de usturoi
Preparare:
Preincalzim cuptorul la
180 C. Pe o tava de cuptor, punem cubuletele de cartof dulce si ceapa rosie.
Adaugam sare, piper, ulei de masline, paprika, oregano si jumatate de
lingurita de usturoi.
Amestecam bine, apoi facem
loc în mijloc si punem pieptul de pui. Asezonam cu sare si piper si cu
usturoiul ramas, apoi frecam cu putin ulei de masline.
Gatim in cuptorul incins
pentru 20-25 minute, pâna când pieptul de pui este facut in totalitate si nu
mai este roz in interior, iar legumele sunt coapte si aurii.
Intre timp, facem sosul .
Amestecăm bine toate ingredientele într-un
bol mic pâna când avem o compozitie cremoasa.
Punem quinoa in boluri,
adăugam legumele coapte, spanacul si pieptul de pui feliat. Adaugam jumatate
de avocado in fiecare bol si stoarcem lamâie peste. Servim alături de sos.
S-aveți pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu