Suntem în plin sezon de leurdă. O găsim din beșsug atât în piețe pe tarabe, cât și în păduri, de unde vă recomand să mergeți să o culegeți și în același timp să faceti o plimbare.
Eu sunt fan leurdă, și în fiecare an încerc să găsesc rețete noi în care să o valorific, nu doar în clasica salată.
Cum e și normal, mi-am pus și la congelator sa am la iarnă pentru orez, ciorbe sau pentru o porție nouă de humus.
Ingrediente:
1 conserva naut,
2 linguri pastă susan,
zeamă de lămâie,
sare,
o mână zdravănă de leurdă
Preparare:
Eu am ales sa fac acest humus cu leurdă proaspăt culeasă din pădure și a ieșit un pic cam usturoiat . E drept că am pus mai multă leurdă pentru a avea o culoare verde intens in farfurie. Însă, dacă nu va place usturoiul în exces, puteți pune leurdă mai putină sau oparită înainte.
Am avut năut din conservă, gata fiert, însă puteți pune si năut fiert de voi acasă, doar că va dura mai mult. Eu il fac cam asa.
Am desfăcut conserva și am scurs jumătate din apa. Am pus boabele de năut în vasul blenderului si am mixat 30 secunde.
Am adaugat apoi leurda tăiată grosier, zeama de lămâie și pasta de susan. Am mixat până am obtinut o pastă cremoasă.
Am condimentat cu sare după gust și am servit.
S-aveți poftă!
Un comentariu:
Mulțumesc :)
Trimiteți un comentariu