marți, 16 iulie 2019

Cartofi umpluti cu sunca si branza, la cuptor


Cartofii umpluti sunt o garnitura, sau de ce nu, un fel principal care ma scoate mereu din impas atunci cand nu stiu ce sa mai gatesc. I-as putea gati in fiecare zi si tot as avea impresia ca mananc altceva. Si asta, pentru-ca ma pot juca cu ingredientele. Pot fi umpluti in fel si chip : cu branza, cu carne, cu legume. Ultima oara am facut cartofi copti cu umplutura de branza si porumb . Azi am optat tot pentru branza, ca ingredient de baza, dar am adaugat si putina sunca.



Ingrediente:

2 cartofi (mai marisori), 
100 gr sunca taiata cubulete, 
100 gr branza de vaci, 
1 ceapa, 
50 gr cascaval ras,
sare, piper, cimbru


Preparare:

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagal la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului. 

Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime. 

Cu o lingura, scobim miezul pe care-l punem intr-un castron. Avem grija sa nu rupem marginea cartofului.

Ceapa o tăiem marunt și o călim foarte putin împreuna cu sunca. 

Peste miezul de cartof adaugam celelalte ingrediente (mai putin cascavalul), asezonam cu sare si piper după gust și amestecam. 

Umplem cartofii și-i bagam din nou la cuptor, pentru 20 minute. 

La jumatatea timpului, scoatem tava și presaram cascavalul ras peste cartofi. 

Pot fi serviti ca si garnitura , alături de o friptura cu putin sos de iaurt si usturoi, sau pot fi serviti ca fel principal alaturi de o salata generoasa.


S-aveti pofta !

Niciun comentariu:

Salata de gnocchi

Zilele trecute am vazut o reteta asemănătoare și mi s-a părut destul de interesantă, așa că m-am hotarât să încerc și eu o varianta adaptată...