Cartofii umpluti sunt o garnitura, sau de ce nu, un fel principal care ma scoate mereu din impas atunci cand nu stiu ce sa mai gatesc. I-as putea gati in fiecare zi si tot as avea impresia ca mananc altceva. Si asta, pentru-ca ma pot juca cu ingredientele. Pot fi umpluti in fel si chip : cu branza, cu carne, cu legume. Ultima oara am facut cartofi copti cu umplutura de branza si porumb . Azi am optat tot pentru branza, ca ingredient de baza, dar am adaugat si putina sunca.
Ingrediente:
2 cartofi (mai marisori),
100 gr sunca taiata cubulete,
100 gr branza de vaci,
1 ceapa,
50 gr cascaval ras,
sare, piper, cimbru
Preparare:
Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagal la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului.
Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime.
Cu o lingura, scobim miezul pe care-l punem intr-un castron. Avem grija sa nu rupem marginea cartofului.
Ceapa o tăiem marunt și o călim foarte putin împreuna cu sunca.
Peste miezul de cartof adaugam celelalte ingrediente (mai putin cascavalul), asezonam cu sare si piper după gust și amestecam.
Umplem cartofii și-i bagam din nou la cuptor, pentru 20 minute.
La jumatatea timpului, scoatem tava și presaram cascavalul ras peste cartofi.
Pot fi serviti ca si garnitura , alături de o friptura cu putin sos de iaurt si usturoi, sau pot fi serviti ca fel principal alaturi de o salata generoasa.
S-aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu